Ministerul Investițiilor Europene a verificat proiectele Regiunii Nord-Vest

Ovidiu Cîmpean s-a întâlnit cu conducerea agenției regionale din Cluj | Foto: ADRNV

Ovidiu Cîmpean a efectuat prima sa vizită la Cluj-Napoca în noua sa calitate: cea de demnitar în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Cîmpean a avut o întâlnire de lucru, la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), cu Sanda Cătană – director general interimar, Petru Alboi-Șandru – director executiv interimar al Direcției de implementare a Programului Operațional Regional (POR), Michaela Mihăilescu, expert cu rol de ofițer programare al POR Nord-Vest 2021-2027.

Pe agenda discuțiilor purtate în cadrul acestei întâlniri s-a aflat stadiul implementării POR 2014-2020, dar și portofoliul de proiecte aflate în pregătire pentru următoarea perioadă de programare în cadrul POR Nord-Vest 2021-2027.

Cîmpean a fost numit recent în funcția din cadrul MIPE. El îndeplinea funcția de director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Regiunilor Ardealului de Nord și Banatului li s-a aprobat atribuirea a câte 1,1 miliarde de euro în cadrul Programelor Operaționale Regionale.

POR Nord-Vest a primit, în 26 mai, avizul din partea Guvernului. Acesta are printre obiective creșterea inteligentă și sustenabilă a economiei, valorificând diversitatea locală și stimulând inovarea în vederea diminuării disparităților și creșterii standardului de viață. Programul cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj.

Exit mobile version