Desant al primarilor din Transilvania la Cluj. “Avem banii, veniți cu proiectele!”

Edilii din Ardeal sunt încurajați să achiziționeze tehnologii inteligente de gestiune a deșeurilor | Foto: TB

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, și ministrul mediului, Barna Tanczos, au participat la ședința Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR), dublată de o expoziție de ecoinsule digitalizate.

Ședința AMR a fost însoțită de o expoziție de prezentare a ecoinsulelor digitalizate care fac obiectul liniei de management al deșeurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceasta se derulează pe platoul dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă.

În cadrul expoziției participă companii de profil care comercializează echipamente și tehnologii inteligente în domeniul gestiunii deșeurilor. Prin PNRR, municipalitățile sau asociațiile de dezvoltare comunitară înființate de acestea pot solicita sprijin nerambursabil pentru dezvoltarea sistemelor inteligente de colectare a deșeurilor.

Expoziția de tehnologii inteligente din domeniul deșeurilor este organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Ecoinsulele digitalizate au putut fi vizionate, vineri, de cei interesați. Printre edilii prezenți s-au numărat Dominic Fritz – Timișoara, Astrid Fodor – Sibiu, Allen Coliban – Brașov, Florin Birta – Oradea sau Cristian Matei – Turda.

Marcel Boloș

 

Barna Tanczos

Emil Boc

Exit mobile version