Investitorii chinezi, interesați de alimentele și vinurile Clujului

Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, Istvan Vakar, domnul Vákár István, a primit vizita unei delegaţii formate din oficiali și oameni de afaceri din provincia Ningbo.

Oamenii de afaceri din Ningbo vor să investească în industria modei din Cluj

O delegație de oameni de afaceri din China a vizitat mai multe obiective din județul Cluj, în scopul demarării de investiții în zonă.

Vicepreședintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita unei delegaţii formate din oficiali și oameni de afaceri din provincia Ningbo. Delegația chineză a fost condusă de Yu Haidong, director al Departamentului de Afaceri CEEC din cadrul Biroului Municipal de Comerț din Ningbo.

Scopul întâlnirii a fost de inițiere a unor noi relaţii şi parteneriate în multiple domenii precum agricol, economic, investiţional, dar și impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele două părţi.

Tetarom și AgroTransilvania, în atenția asiaticilor

„Este o bună ocazie pentru începerea unei colaborări cu partea chineză, sens în care discuțiile purtate au fost foarte aplicate, punctuale, cu accent pe industria alimentară și cea a vinului.

Am invitat companiile chineze interesate să vină și să-și dezvolte afacerile în județul Cluj”, a declarat Istvan Vakar, moderator al întâlnirii de la sediul CJ. O atenție aparte a fost acordată oportunităților oferite de parcurile industriale, administrate de către forul administrativ județean prin intermediul societății Tetarom.

Vicepreședintele CJ a prezentat membrilor delegației chineze activitatea Clusterului AgroTransilvania. Acesta reunește cei mai importanți actori ai sectorului agro-industrial clujean, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, producători agricoli, procesatori, bănci și mari companii de retail.

Așteptați la un târg de larg consum în China

Yu Haidong a menționat faptul că, pe lângă partea economică, delegația chineză este interesată și de componenta educațională și culturală a județului Cluj, inclusiv de programe de schimburi de experiență pentru studenți. Organizatorii Festivalului Transilvania Fashion, prezenți la întâlnire, au precizat că oameni de afaceri din Ningbo s-au arătat interesați de a investi în acest domeniu în zona Clujului.

Oficialii chinezi au adresat conducerii CJ invitația de a vizita Ningbo și de a participa, în cursul anului viitor, în luna mai, la un târg internațional destinat bunurilor de larg consum.

Exit mobile version