Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii chinezi, interesați de alimentele și vinurile Clujului

Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, Istvan Vakar, domnul Vákár István, a primit vizita unei delegaţii formate din oficiali și oameni de afaceri din provincia Ningbo.
Oamenii de afaceri din Ningbo vor să investească în industria modei din Cluj

O delegație de oameni de afaceri din China a vizitat mai multe obiective din județul Cluj, în scopul demarării de investiții în zonă.

Vicepreședintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita unei delegaţii formate din oficiali și oameni de afaceri din provincia Ningbo. Delegația chineză a fost condusă de Yu Haidong, director al Departamentului de Afaceri CEEC din cadrul Biroului Municipal de Comerț din Ningbo.

Scopul întâlnirii a fost de inițiere a unor noi relaţii şi parteneriate în multiple domenii precum agricol, economic, investiţional, dar și impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele două părţi.

Tetarom și AgroTransilvania, în atenția asiaticilor

„Este o bună ocazie pentru începerea unei colaborări cu partea chineză, sens în care discuțiile purtate au fost foarte aplicate, punctuale, cu accent pe industria alimentară și cea a vinului.

Am invitat companiile chineze interesate să vină și să-și dezvolte afacerile în județul Cluj”, a declarat Istvan Vakar, moderator al întâlnirii de la sediul CJ. O atenție aparte a fost acordată oportunităților oferite de parcurile industriale, administrate de către forul administrativ județean prin intermediul societății Tetarom.

Vicepreședintele CJ a prezentat membrilor delegației chineze activitatea Clusterului AgroTransilvania. Acesta reunește cei mai importanți actori ai sectorului agro-industrial clujean, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, producători agricoli, procesatori, bănci și mari companii de retail.

Așteptați la un târg de larg consum în China

Yu Haidong a menționat faptul că, pe lângă partea economică, delegația chineză este interesată și de componenta educațională și culturală a județului Cluj, inclusiv de programe de schimburi de experiență pentru studenți. Organizatorii Festivalului Transilvania Fashion, prezenți la întâlnire, au precizat că oameni de afaceri din Ningbo s-au arătat interesați de a investi în acest domeniu în zona Clujului.

Oficialii chinezi au adresat conducerii CJ invitația de a vizita Ningbo și de a participa, în cursul anului viitor, în luna mai, la un târg internațional destinat bunurilor de larg consum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
A fost adjudecată licitația pentru modernizarea Pieței Liebknecht și a străzilor adiacente, cu amenajarea unor legături pietonale.

Nord Conforest a câștigat licitația pentru Piața Liebknecht

Articolul următor
Casa de Licitații Artmark sfătuiește investitorii în domeniu să achiziționeze lucrările pictorului ardelean Adrian Ghenie deoare ele cresc mult în valoare.

Operă de Adrian Ghenie, pusă la vânzare cu 3.000 de euro în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share