Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operă de Adrian Ghenie, pusă la vânzare cu 3.000 de euro în România

Casa de Licitații Artmark sfătuiește investitorii în domeniu să achiziționeze lucrările pictorului ardelean Adrian Ghenie deoare ele cresc mult în valoare.

Casa de Licitații Artmark, sfătuiește investitorii în domeniu să achiziționeze lucrările pictorului ardelean Adrian Ghenie deoare ele cresc mult în valoare.

O mare parte din creatorii vizuali din noul val artistic, care formează segmentul „Arta azi”, vor fi prezenți în prima licitație a noului sezon al pieței românești de artă organizată de Artmark, în 20 septembrie. Ea reunește 200 de lucrări de artă contemporană sau digitală format NFT realizate de artiști care stau acum în lumina reflectoarelor: Adrian Ghenie, Victor Brauner, Felix Aftene, Roman Tolici, Francisc Chiuariu.

“Prețul de pornire al operelor create de aceștia este unul conservator, fiind un moment potrivit pentru investiție, între 100 și 5.000 de euro”, conform Artmark. În topul licitației se află Felix Aftene, cu opera „Sărutul”, la prețul de pornire de 5.000 de euro. În ultimii ani artistul ieșean a urmat un trend ascendent, evoluând de la lucrări tranzacționate pentru câteva mii de euro către 15.000-20.000 de euro. Posesorii operelor sale s-au bucurat de o creștere impresionantă a valorii acestora în ultimii ani.

 La Ghenie, prețurile urcă peste maxima estimării

„Furtună în larg” a fost realizată în prima perioadă de creație a celui mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie. Ea are un preț de pornire de 3.000 de euro. “De-a lungul timpului, în România, datorită rarității apariției lucrărilor semnate de Ghenie, prețul în licitație urcă peste maxima estimării caselor, ajungând să fie tranzacționate la zeci sau sute de mii de euro.

Acest proces este susținut de pasionații, colecționarii sau investitorii artei contemporane, care ajung posesorii acestor valori rare cu potențial de creștere în timp”, potrivit Artmark.

Ghenie este născut la Baia Mare, absolvent al Universității de Artă și Design (UAD) Cluj și locuiește la Berlin, multe lucrările ale sale vânzându-se cu peste 5 milioane de euro. “Nickelodeon” a fost adjudecată cu 8 milioane de euro la Londra. A fondat, împreună cu Mihai Pop, Galeria Plan B, extinsă în Berlin. Ghenie este cunoscut la nivel internaţional, lucrările sale aflându-se în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume. Printre fanii artistului se numără magnatul francez François Pinault, directorul grupului de lux Kering.

Revenire în sala de licitații

Alți artiști de interes care au urmat un trend ascendent în licitațiile de artă contemporană și care sunt în vizorul colecționarilor, fiind prezenți în eveniment sunt Ana Bănică, Robert Lorincz, Nicolae Comănescu, Lucian Smău, Pisica Pătrată, Saddo, Latifundiar, Victor Fota, Roxana Benea, Andrei Tudoran, Alina Ondine Slimovschi, Luigi Puiu, Aeul.

Noul sezon al pieței românești de artă readuce pasionații și colecționarii de artă în sala de licitații, desfășurându-se în format hibrid. De la prima licitație a sezonului, vor avea ocazia să participe fizic la evenimentele desfășurate la Palatul Cesianu-Racoviță, dar și online, prin intermediul platformei de licitare Artmark Live 2.0.

Revenirea în sala de licitații va prilejui întâlniri cu consultanții de artă care recomandă și oferă detalii despre prețurile din piață, cotațiile artiștilor, nivelul cererii colecționarilor, dar și participarea la spectacolul licitațiilor de artă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, Istvan Vakar, domnul Vákár István, a primit vizita unei delegaţii formate din oficiali și oameni de afaceri din provincia Ningbo.

Investitorii chinezi, interesați de alimentele și vinurile Clujului

Articolul următor

Ambasadorul Israelului, în vizită la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share