Șapte startup-uri de tech și-au prezentat evoluția la Bright Labs Incubator ediția a II-a

Startup-urile din programul Bright Labs Incubator și-au prezentat ideile și progresul făcut pe perioada incubării.

Ministrul Sebastian Burduja a felicitat Make IT in Oradea pentru inițiativă

Make IT in Oradea a organizat săptămâna aceasta cea de-a II-a ediție a programului de incubare pentru start-up-uri de tehnologie – Bright Labs Incubator Demo Day. Evenimentul s-a bucurat de prezența comunității de fondatori, investitori și parteneri din ecosistemul tehnologic din Oradea, și nu numai, și ai mediului universitar orădean. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a avut o intervenție online, felicitând Make IT in Oradea pentru inițiativă.

În cadrul unui panel, Vasilica Bob, Bogdan Pașca și Alin Mercheș, au vorbit despre globalizarea startup-urilor tehnologice din România.

Pitching

Evenimentul a avut două sesiuni de pitching. Mai întâi, patru startup-uri comunitare și-au prezentat produsele: PlaterQ, Expert24.ro, BlooDoChallenge și Eyelet.

Viventum a câștigat premiul Best Startup

Apoi, startup-urile din Bright Labs Incubator 2022 și-au prezentat ideile și progresul făcut pe perioada incubării. Startup-urile din programul Bright Labs Incubator care dezvoltă soluții pentru diverse domenii de activitate folosind tehnologii de ultimă generație sunt următoarele: PackE – Pachetul tău de recompense, Hygge Today, InstituteAssistant, DocsGen, Viventum, Palmkeeper și Swap&Shine.

Aleși de mentorii lor, Viventum a câștigat premiul Best Startup, un premiu special oferit de Make IT in Oradea.

Evenimentul de azi este celelbrarea unui parcurs de șase luni pentru cele șapte startup-uri care au intrat în incubator. Au avut un parcurs plin în care au ajuns de la o simplă idee la o soluție care este implementată, este lansată, unii dintre ei au și primii clienți. Se observă o evoluție față de ediția I. Calitatea ideilor și programul s-au îmbunătățit enorm. Calitatea echipelor a crescut. Pentru noi, prima ediție a fost una de test în care am învățat foarte mult. Am schimbat foarte mult programul față de anul trecut. Urmează să analizăm ce s-a întâmplat până acum. Cele mai interesante idei vor fi ajutate cu o ivestiție”, a declarat David Achim, directorul Make IT in Oradea.

Make IT in Oradea este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea, împreună cu un grup de companii locale din domeniul IT, cu scopul de a dezvolta, accelera și promova ecosistemul local de startup-uri de tehnologie.

Exit mobile version