Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șapte startup-uri de tech și-au prezentat evoluția la Bright Labs Incubator ediția a II-a

Startup-urile din programul Bright Labs Incubator și-au prezentat ideile și progresul făcut pe perioada incubării.

Ministrul Sebastian Burduja a felicitat Make IT in Oradea pentru inițiativă

Make IT in Oradea a organizat săptămâna aceasta cea de-a II-a ediție a programului de incubare pentru start-up-uri de tehnologie – Bright Labs Incubator Demo Day. Evenimentul s-a bucurat de prezența comunității de fondatori, investitori și parteneri din ecosistemul tehnologic din Oradea, și nu numai, și ai mediului universitar orădean. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a avut o intervenție online, felicitând Make IT in Oradea pentru inițiativă.

În cadrul unui panel, Vasilica Bob, Bogdan Pașca și Alin Mercheș, au vorbit despre globalizarea startup-urilor tehnologice din România.

Pitching

Evenimentul a avut două sesiuni de pitching. Mai întâi, patru startup-uri comunitare și-au prezentat produsele: PlaterQ, Expert24.ro, BlooDoChallenge și Eyelet.

Viventum a câștigat premiul Best Startup

Apoi, startup-urile din Bright Labs Incubator 2022 și-au prezentat ideile și progresul făcut pe perioada incubării. Startup-urile din programul Bright Labs Incubator care dezvoltă soluții pentru diverse domenii de activitate folosind tehnologii de ultimă generație sunt următoarele: PackE – Pachetul tău de recompense, Hygge Today, InstituteAssistant, DocsGen, Viventum, Palmkeeper și Swap&Shine.

Aleși de mentorii lor, Viventum a câștigat premiul Best Startup, un premiu special oferit de Make IT in Oradea.

Evenimentul de azi este celelbrarea unui parcurs de șase luni pentru cele șapte startup-uri care au intrat în incubator. Au avut un parcurs plin în care au ajuns de la o simplă idee la o soluție care este implementată, este lansată, unii dintre ei au și primii clienți. Se observă o evoluție față de ediția I. Calitatea ideilor și programul s-au îmbunătățit enorm. Calitatea echipelor a crescut. Pentru noi, prima ediție a fost una de test în care am învățat foarte mult. Am schimbat foarte mult programul față de anul trecut. Urmează să analizăm ce s-a întâmplat până acum. Cele mai interesante idei vor fi ajutate cu o ivestiție”, a declarat David Achim, directorul Make IT in Oradea.

Make IT in Oradea este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea, împreună cu un grup de companii locale din domeniul IT, cu scopul de a dezvolta, accelera și promova ecosistemul local de startup-uri de tehnologie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pași către înființarea unui centru „Confucius” la Universitatea din Oradea

Articolul următor

Șanse de angajare pentru bihoreni. Peste 1.200 de joburi la Oradea Job Expo

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share