Bruxelles – Săptămâna Regiunilor. Liderii europeni: “Fără coeziune, UE dispare”

Coeziunea și solidaritatea în interiorul UE reprezintă cheia depășirii crizelor prezente (război, inflație, energie sau pandemie), susțin liderii europeni.

Ceremonia de deschidere s-a ținut la Parlamentul European | Foto: EWRC, TB

Coeziunea și solidaritatea în interiorul UE reprezintă cheia depășirii crizelor (război, inflație, energie sau pandemie), susțin liderii europeni. Aceștia au participat la deschiderea oficială a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor (EWRC).

Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme:

      

Vasco Cordeiro, președintele Comitetului European al Regiunilor (CoR):

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European:

Emil Boc, președintele Comisiei pentru buget și coeziune a CoR

EWRC este cel mai mare eveniment anual de la Bruxelles dedicat politicii de coeziune. Acesta a devenit o platformă unică de comunicare și relaționare, reunind regiuni și orașe din întreaga Europă, inclusiv politicieni, administratori, experți și cadre universitare. EWRC a contribuit, în mare măsură, la promovarea învățării politicilor și a schimbului de bune practici. În 2021, cea de-a doua ediție digitală, a atins un record de 18.000 de participanți înregistrați și 300 de sesiuni, implicând 590 de parteneri. Această ediție va oferi ocazia de a dezbate, menținând comunitățile conectate, făcând schimb de bune practici și idei între parteneri și participanți, patru teme: tranziția ecologică, coeziunea teritorială, tranziția digitală, responsabilizarea tinerilor.

Călin POENARU, Bruxelles

Exit mobile version