Distribuție Energie Electrică Romania Oradea, investiții de circa 48 mil. lei

Pentru anul 2022, Sucursala Oradea are un plan de investiții peste cel asumat în anul 2021 pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuție a energiei electrice, respectiv 48 mil. lei.

Direcțiile principale vizează asigurarea unui nivel optim de tensiune, îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite, reducerea numărului de deranjamente, reducerea pierderilor în rețea și implicit, reducerea costurilor cu mentenanța.

Investiții

Una dintre cele mai importante investiții pentru continuarea dezvoltării infrastructurii de rețea din județul Bihor o reprezintă construirea unei linii electrice subterane de medie tensiune, în vederea creșterii siguranței în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zona industrială a municipiului Oradea, străzile: Uzinelor şi Şoseaua Borşului.

Lucrarea de investiții este aproape de finalizare și va avea drept rezultat îmbunătăţirea nivelului de tensiune, creşterea siguranţei în funcţionarea şi în exploatarea reţelelor de distribuţie a energie electrice din această zonă.

În urma realizării proiectului, controlul instalaţiilor de distribuţie se va face prin sistemul de monitorizare, control şi achiziţii de date SCADA – Supervisory Control And Data Acquisition.

În valoare de aproximativ 4 mil. lei, investiția este menită să susțină dezvoltarea zonelor industriale din mediul urban, să sprijine agenții economici şi să asigure alimentarea cu energie electrică în parametri a consumatorilor casnici alimentaţi din aceste instalaţii.

Alte lucrări de investiții majore ale Distribuție Energie Electrică Romania SA, Sucursala Oradea, care urmează a fi finalizate în cursul acestui an, în judeţul Bihor, sunt:

Lucrări de injecție de putere și modernizarea rețelei de joasă tensiune din localitatea Sărand;

Lucrări de injecție de putere în zonele Sud şi Vest ale localităţii Biharia;

Creşterea gradului de siguranță în alimentarea cu energie electrică în zona Paleu;

Modernizarea liniei electrice aeriene de joasă tensiune din localitatea Tulca și a liniei electrice aeriene de 20 kV Aleșd – Fâșca.

Pentru orizontul mediu, compania are în plan modernizarea stațiilor de transformare, trecerea rețelelor de medie tensiune, de la 6 și 10 kV, la 20 kV și securizarea rețelelor de joasă tensiune în vederea reducerii pierderilor de energie electrică.

Exit mobile version