Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Distribuție Energie Electrică Romania Oradea, investiții de circa 48 mil. lei

Pentru anul 2022, Sucursala Oradea are un plan de investiții peste cel asumat în anul 2021 pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuție a energiei electrice, respectiv 48 mil. lei.

Direcțiile principale vizează asigurarea unui nivel optim de tensiune, îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite, reducerea numărului de deranjamente, reducerea pierderilor în rețea și implicit, reducerea costurilor cu mentenanța.

Investiții

Una dintre cele mai importante investiții pentru continuarea dezvoltării infrastructurii de rețea din județul Bihor o reprezintă construirea unei linii electrice subterane de medie tensiune, în vederea creșterii siguranței în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zona industrială a municipiului Oradea, străzile: Uzinelor şi Şoseaua Borşului.

Lucrarea de investiții este aproape de finalizare și va avea drept rezultat îmbunătăţirea nivelului de tensiune, creşterea siguranţei în funcţionarea şi în exploatarea reţelelor de distribuţie a energie electrice din această zonă.

În urma realizării proiectului, controlul instalaţiilor de distribuţie se va face prin sistemul de monitorizare, control şi achiziţii de date SCADA – Supervisory Control And Data Acquisition.

În valoare de aproximativ 4 mil. lei, investiția este menită să susțină dezvoltarea zonelor industriale din mediul urban, să sprijine agenții economici şi să asigure alimentarea cu energie electrică în parametri a consumatorilor casnici alimentaţi din aceste instalaţii.

Alte lucrări de investiții majore ale Distribuție Energie Electrică Romania SA, Sucursala Oradea, care urmează a fi finalizate în cursul acestui an, în judeţul Bihor, sunt:

Lucrări de injecție de putere și modernizarea rețelei de joasă tensiune din localitatea Sărand;

Lucrări de injecție de putere în zonele Sud şi Vest ale localităţii Biharia;

Creşterea gradului de siguranță în alimentarea cu energie electrică în zona Paleu;

Modernizarea liniei electrice aeriene de joasă tensiune din localitatea Tulca și a liniei electrice aeriene de 20 kV Aleșd – Fâșca.

Pentru orizontul mediu, compania are în plan modernizarea stațiilor de transformare, trecerea rețelelor de medie tensiune, de la 6 și 10 kV, la 20 kV și securizarea rețelelor de joasă tensiune în vederea reducerii pierderilor de energie electrică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prime Dash și TBI Bank vor realiza un proiect pilot în cadrul Visa Innovation Program

Articolul următor

Încă 18 tramvaie noi pentru Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share