Investitorii danezi, interesați de IT și agricultură la Cluj

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Marius Mînzat, l-a primit pe Uffe Balslev, noul ambasador al Danemarcei la București.

Balslev și Mînzat au abordat principalele domenii de interes al investitorilor din Danemarca | Foto: CJ Cluj

Ambasada Danemarcei în România s-a arătat interesată, la Cluj, de domeniile tehnologia informației (IT), agricol, medical, farmaceutic, servicii de utilități publice.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Marius Mînzat, l-a primit pe Uffe Balslev, noul ambasador al Danemarcei la București. Întâlnirea a avut ca scop dezvoltarea relațiilor de cooperare, identificarea unor modalități de consolidare a prezenței investitorilor danezi în zonă, impulsionarea schimburilor comerciale.

„Suntem mai mult decât interesați să atragem investitori danezi și să învățăm cât mai mult din experiența pozitivă a acestui stat. Dorința noastră este aceea de a identifica și derula proiecte de interes reciproc, care să contribuie considerabil la dezvoltarea județului şi la întărirea relațiilor de colaborare dintre cele două părți”, a spus vicepreședintele CJ Cluj.

Au promovat noile spitale ale Clujului

Cu ocazia întrevederii de la sediul forului județean, oficialului danez i-au fost oferite informații despre județ, potențialul economic și investițional al Clujului, organizarea și funcționarea CJ, principalele proiecte în derulare.

Mînzat a prezentat oportunitățile oferite de parcurile industriale administrate de Consiliul Județean prin intermediul societății Tetarom, multiplele facilități pe care acestea le oferă agenților economici.

El a amintit de noile investițiile în infrastructura sanitară gestionate de CJ: Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul de Transplant Multiorgan. Mînzat a vorbit despre entitățile aflate în subordine, dar și despre Cluj Arena, stadion emblemă al întregii Transilvanii.

Aflat pentru prima dată la Cluj, Balslev și-a manifestat întreaga deschidere pentru facilitarea cooperării, în special în domeniile IT, agricol, medical, farmaceutic și serviciile de utilități publice.

Exit mobile version