Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii danezi, interesați de IT și agricultură la Cluj

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Marius Mînzat, l-a primit pe Uffe Balslev, noul ambasador al Danemarcei la București.
Balslev și Mînzat au abordat principalele domenii de interes al investitorilor din Danemarca | Foto: CJ Cluj

Ambasada Danemarcei în România s-a arătat interesată, la Cluj, de domeniile tehnologia informației (IT), agricol, medical, farmaceutic, servicii de utilități publice.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Marius Mînzat, l-a primit pe Uffe Balslev, noul ambasador al Danemarcei la București. Întâlnirea a avut ca scop dezvoltarea relațiilor de cooperare, identificarea unor modalități de consolidare a prezenței investitorilor danezi în zonă, impulsionarea schimburilor comerciale.

„Suntem mai mult decât interesați să atragem investitori danezi și să învățăm cât mai mult din experiența pozitivă a acestui stat. Dorința noastră este aceea de a identifica și derula proiecte de interes reciproc, care să contribuie considerabil la dezvoltarea județului şi la întărirea relațiilor de colaborare dintre cele două părți”, a spus vicepreședintele CJ Cluj.

Au promovat noile spitale ale Clujului

Cu ocazia întrevederii de la sediul forului județean, oficialului danez i-au fost oferite informații despre județ, potențialul economic și investițional al Clujului, organizarea și funcționarea CJ, principalele proiecte în derulare.

Mînzat a prezentat oportunitățile oferite de parcurile industriale administrate de Consiliul Județean prin intermediul societății Tetarom, multiplele facilități pe care acestea le oferă agenților economici.

El a amintit de noile investițiile în infrastructura sanitară gestionate de CJ: Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul de Transplant Multiorgan. Mînzat a vorbit despre entitățile aflate în subordine, dar și despre Cluj Arena, stadion emblemă al întregii Transilvanii.

Aflat pentru prima dată la Cluj, Balslev și-a manifestat întreaga deschidere pentru facilitarea cooperării, în special în domeniile IT, agricol, medical, farmaceutic și serviciile de utilități publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aceștia sunt comisar european pentru democrație și demografie, Dubravka Suica, vicepreședintele CE, și Mariya Gabriel, comisar european pentru inovație, știință, cultură, educație și tineri.

Doi comisari europeni au vizitat Universitatea Babeș-Bolyai

Articolul următor
Inițiativa a pornit de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecodes Sălaj alături de operatorii de colectare şi transport din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Sălaj.

Ecodes introduce saci colorați pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share