Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ecodes introduce saci colorați pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Inițiativa a pornit de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecodes Sălaj alături de operatorii de colectare şi transport din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Sălaj.
Deșeurile colectate din cele două comune sunt procesate în centrul de la Dobrin | Foto: Ecodes

În județul Sălaj a demarat un proiect-pilot pentru colectarea selectivă a deșeurilor, pe bază de saci marcați specific, în mai multe culori.

Inițiativa a pornit de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecodes Sălaj, alături de operatorii de colectare şi transport din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) Sălaj. Aceștia sunt asocierile Brantner Environment – Brantner Servicii Ecologice, respectiv Cleanman – Instal Ros. În proiect sunt implicate și unitățile administrativ teritoriale, primele vizate fiind Cizer și Treznea.

Demersul presupune distribuirea gratuită, în cele 1.500 de gospodării ale comunelor amintite, a câte trei saci de culori diferite pentru deșeuri reciclabile: galben – plastic/metal, albastru – hârtie/carton şi verde – sticlă. Acestea sunt colectate de către operatorii de salubrizare și procesate în CMID din comuna Dobrin de către operatorul TTPD (transfer – transport – prelucrare – depozitare).

Vor să extindă proiectul în tot județul

Reprezentanţii Ecodes, ai celor două primării şi ai operatorilor de salubrizare desfășoară campanii de informare a cetățenilor cu privire la modul de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și biodegradabile, graficul de colectare și tipurile de deșeuri ce pot fi colectate în cei trei saci.

“Obiectivul nostru îl constituie reducerea cantităților de deșeu menajer, în paralel cu creșterea gradului de reciclare. Colectarea selectivă trebuie să devină un obicei cotidian al fiecăruia dintre noi, un gest fără de care nu putem asigura un mediu curat, frumos și sănătos.

Printr-un efort minim din partea populației, putem obține rezultate majore. Îi încurajăm pe cetățeni să fie responsabili și să respecte regulile de colectare a deșeurilor din gospodării, separându-le pe cele reciclabile – plastic și metal, hârtie și carton, respectiv sticlă, de cele reziduale.

Le mulțumesc celor de la Primăria Cizer, cu al căror sprijin am reușit să finalizăm acțiunea de distribuire a sacilor în toate gospodăriile. Ne propunem ca până la finalul lunii să ajungem și la cetățenii din comuna Treznea.

Suntem convinși că rezultatele acestei campanii nu vor întârzia să apară și că în viitorul apropiat vom putea extinde proiectul la nivelul întregului județ”, a declarat Cristian Pop, directorul executiv al Ecodes. Asociația reunește toate cele 57 de comune din județ, trei orașe, Primăria Zalău, Consiliul Județean Sălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Marius Mînzat, l-a primit pe Uffe Balslev, noul ambasador al Danemarcei la București.

Investitorii danezi, interesați de IT și agricultură la Cluj

Articolul următor
Lanțul de agenții imobiliare a anunțat extinderea cu câte două agenții în Cluj-Napoca și în capitală.

Rețeaua RE/MAX s-a extins în principalele orașe ale țării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share