Record de plăți făcute de AFIR fermierilor bihoreni în 2022, 46 de milioane de euro

Fermierii din județul Bihor au atras plăți de 46 de milioane de euro în acest an, ceea ce reprezintă 9% din valoare totală certificată național la plată.

Potrivit lui Cristian Buzle, șeful OJFIR Bihor, raportând la Centrul Regional 6 Nord Vest – Satu Mare, unde sunt arondate şase județe – Satu Mare, Sălaj, Bistrița, Maramureș, Cluj și Bihor, unde în total s-a autorizat la plată o valoare totală de 108 milioane de euro, procentul este unul și mai consistent ajungând la 42%. Ţinta de absorbție stabilită pentru acest an a fost astfel depăşită.

Investiții

Din acești bani au fost instalaţi 365 de tineri fermieri pentru prima dată în exploatațiile agricole. De asemenea, s-au continuat și finalizat lucrările de construcții la sere, unități de abatorizare, ferme zootehnice, atât pentru creșterea puilor de carne, porci, dar și vite, unități de morărit, depozite de cereale, fructe și legume, asfaltări de drumuri, construirea de rețele de apă și canalizare, construirea de școli și modernizarea căminelor culturale, fabrici de producție în diferite domenii ( mobilă, derivate din beton, peleți, prefabricate, etc.).

 

Exit mobile version