Se știu executanții a trei tronsoane din electrificarea căii ferate Cluj Napoca – Episcopia Bihor

Potrivit anunțurilor făcute de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, se cunosc firmele ce vor proiecta și executa trei tronsoane din calea ferată Cluj Napoca – Episcopia Bihor.

Astfel, oferta câștigătoare pentru proiectarea și execuția lucrărilor de electrificare și modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare pe secțiunea Cluj NapocaAghireș (Lotul 1) aparține Asocierii Railworks, în valoare de 1.611.475.802,43 lei, fără TVA.

Loturile 3 și 4

Proiectarea şi execuţia a lucrărilor de electrificare și modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare pe secțiunea PoieniAleșd (Lotul 3) va fi realizată de Asocierea FCC Construccion – Gulermak – CCN. Valoarea licitată de asociere este de 2.117.167.899,08 lei, fără TVA.

De asemenea, a fost desemnat și câștigătorul licitației pentru proiectarea și executia lucrărilor la transonul 4 – Aleșd – Frontieră Ungaria. Este vorba despre Asocierea Webuild Spa – Impresa Pizzarotti & C Spa – Salcef Spa, cu valoarea de 2.416.850.365,99 lei, fără TVA.

Sursa de finanţareva fi asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Planul Național de Redresareși Reziliență (PNRR), componenta 4 – Transport sustenabil – Reforma 1.5 – Dezvoltarea infrastructurii feroviare și managementul traficului feroviar

Prin electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia BihorFrontieră (166,2 km), lucrări structurate pe 4 loturi,se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Exit mobile version