Explan a început studiile geotehnice pentru Autostrada Nordului

Antreprenorul Explan a început investigațiile geotehnice pentru realizarea studiului de fezabilitate al lotului 2 din cadrul drumului de mare viteză Baia Mare - Dej - Bistrița - Vatra Dornei – Suceava. 

Proiectul care vizează lotul 2 al conexiunii dintre Baia Mare și Suceava pe un drum de mare viteză debutează cu partea de studii.

Antreprenorul Explan a început investigațiile geotehnice pentru realizarea studiului de fezabilitate al lotului 2 din cadrul drumului de mare viteză Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Valoarea contractului încheiat de Explan cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se ridică la 15,8 milioane de lei.

Reprezentanții CNAIR au anunțat că sunt prezenți pe teren pentru verificarea stadiilor. Instituția a prezentat imagini de pe sectorul Bistrița – Vatra Dornei, unde se execută foraje cu adâncimea planificată de 10 m, stadiul actual fiind de 4 m.

Companii din România și Spania, implicate în studiile geo

CNAIR a semnat, anul trecut, contractele având ca obiect elaborarea studiului de fezabilitate (SF) pentru drumul de mare viteză dintre Transilvania și Moldova: lotul 2, Bistrița – Vatra Dornei și lotul 3, Vatra Dornei – Suceava. Ofertantul declarat drept câștigător pentru lotul 2, Bistrița – Vatra Dornei, este Explan, valoarea contractului fiind de 15,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Studiul pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, este elaborat de asocierea Best Consulting & Design – Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, valoarea contractului fiind de 14,4 milioane de lei, fără TVA. Sursa de finanțare o constituie fondurile europene nerambursabile. Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 18 luni de la data de începere a fiecărui contract.

Prestatorii trebuie să asigure elaborarea SF, ținând cont de norme, normative, standarde, legi; întocmirea documentației și asistența acordată CNAIR pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare; pregătirea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistența tehnică în perioada derulării procedurilor de achiziție publică.

 

Exit mobile version