Sute de transportatori din România, reuniți la Cluj

Gala Tranzit a adus laolaltă 460 de jucători ai industriei de transport și logistică și reprezentanții a 50 de furnizori.

Peste 700 de participanți s-au bucurat de reîntâlnirea jucătorilor din industria transporturilor la Cluj-Napoca.

Gala Tranzit a adus laolaltă 460 de jucători ai industriei de transport și logistică și reprezentanții a 50 de furnizori de camioane, produse petroliere, semiremorci, anvelope și furnizori de servicii pentru firmele de transport, conform Trafic Media.

Subiectele dezbătute la Gala Tranzit s-au referit la calculul diurnei neimpozabile pentru șoferi; cum trebuie întocmit un contract de muncă pentru a nu risca impozitarea diurnei; cum se aplică detașarea transnațională a șoferilor care fac transport internațional pe piețe europene și cum se desfășoară primele controale (care sunt amenzile).

 

Piață de transport fragmentată

Alte discuții au vizat cum se controlează întoarcerea șoferilor  și întoarcerea camioanelor în țara de origine; cum se poate diferenția o firmă de transport pe o piață fragmentată de transport precum cea a României, cu 40.000 de operatori, dintre care 33.000 cu 1-5 camioane. Evenimentul a debutat cu un workshop despre digitalizarea firmelor de transport, susținut de Axes Software.

Alocuțiuni au susținut manageri ai companiilor Michelin, Shell, Euro Route Control, Horga Consulting, KPMG, PallEx, Design Thinking Society, Tracknamic, SmartDiesel DKV, reprezentanți ai Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România, Inspecției Muncii.

50 de companii au avut prezentări în stand. La ceremonia de premiere au fost 15 companii de transport care au obținut rezultate financiare foarte bune în 2021. Ediția de anul trecut a Galei Tranzit contabiliza doar 330 de participanți.

Istvan Barta, Tracknamic:

Danor Ionescu, Pall-Ex:

Exit mobile version