Politehniștii din Cluj, în vizită la obiective industriale din Bistrița

Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au vizitat cariera de piatră și stația de betoane ale companiei MIS Grup

Mai multe unități de producție din județul Bistrița-Năsăud au fost cuprinse în programul inițiat de instituția din Cluj-Napoca.

Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au vizitat cariera de piatră și stația de betoane ale companiei MIS Grup, conform Info Bistrița. De asemenea, studenții Erasmus de la Facultatea de Construcții – secția căi ferate, drumuri și poduri au fost la podul de lemn de la Sângeorz-Băi.

Un alt obiectiv vizitat de tinerii de la UTCN l-a constituit fabrica de lemn și centrul de cercetare în domeniul lemnului Silvania Internațional. Managerul MIS Grup, Petrică Farcaș, le-a vorbit studenților despre procesul prin care se produc diferite materiale de construcții din piatra de la carieră.

“Noi, ca țară, suntem săraci pentru că țara e prea bogată. Nu avem, cum spun eu de foarte multe ori, încăpățânarea de a da valoare resurselor pe care le avem și să trăim bine după ele. Noi, căutăm soluții, ne-am învățat să luptăm cu greutățile care sunt aici.

Noi aici vedem resurse care pot să aducă valoare și bunăstare comunității locale. Noi spunem că aici e viitorul și nu în balastierele care sunt pe marginea apei, pentru că acolo se creează dezechilibre foarte mari”, le-a transmis managerilor studenților de la UTCN.

Exit mobile version