Grindeanu: Lotul Sibiu-Boița va fi dat în circulație în cursul acestei săptămâni

Tags:

Lotul Sibiu-Boiţa va fi dat în circulaţie în cursul acestei săptămâni, cu aproximativ 6 luni mai devreme decât era termenul de finalizare, respectiv mai 2023, a declarat, marţi seara, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în şedinţa Comisiilor pentru buget-finanţe reunite, pentru dezbaterea proiectului de buget de stat pe 2023.

„Pentru Sibiu – Piteşti, vă informez că, în momentul în care am venit la minister, din cele cinci loturi ale autostrăzii de la Sibiu la Piteşti erau semnate contracte pe loturile 1 şi 5. Cu vreo două săptămâni înainte de depunerea jurământului, s-a semnat contractul şi pe lotul 4, deci după plecarea fostului ministru. Noi n-aveam contracte pe loturile 2, 3 şi 4. De 30 de ani vorbim despre traversarea Carpaţilor şi de-abia în utimul an s-au încheiat contractele pentru loturile dificile, cele muntoase, cele care traversează munţii: 2, 3 şi 4. Pentru lotul de la Sibiu-Boiţa, termenul de finalizare este undeva în mai 2023. Toate semnalele noastre sunt că undeva în această săptămână vom da spre circulaţie, deci înainte cu aproximativ 6 luni, vom da în circulaţie lotul Sibiu – Boiţa”, a afirmat Grindeanu, citat de Agerpres.

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), spunea, la sfârșitului lunii noiembrie, că primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești, tronsonul Sibiu-Boița se poate deschide pe 15 decembrie. Și reprezentanții Asociației Pro Infrastructura susțineau că data inaugurării tronsonului Sibiu – Boița ar fi 15 decembrie, aceștia fiind primii și ultimii kilometri de autostradă din 2022.

FOTO: Ioan Adrian Gica

Exit mobile version