Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grindeanu: Lotul Sibiu-Boița va fi dat în circulație în cursul acestei săptămâni

Lotul Sibiu-Boiţa va fi dat în circulaţie în cursul acestei săptămâni, cu aproximativ 6 luni mai devreme decât era termenul de finalizare, respectiv mai 2023, a declarat, marţi seara, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în şedinţa Comisiilor pentru buget-finanţe reunite, pentru dezbaterea proiectului de buget de stat pe 2023.

„Pentru Sibiu – Piteşti, vă informez că, în momentul în care am venit la minister, din cele cinci loturi ale autostrăzii de la Sibiu la Piteşti erau semnate contracte pe loturile 1 şi 5. Cu vreo două săptămâni înainte de depunerea jurământului, s-a semnat contractul şi pe lotul 4, deci după plecarea fostului ministru. Noi n-aveam contracte pe loturile 2, 3 şi 4. De 30 de ani vorbim despre traversarea Carpaţilor şi de-abia în utimul an s-au încheiat contractele pentru loturile dificile, cele muntoase, cele care traversează munţii: 2, 3 şi 4. Pentru lotul de la Sibiu-Boiţa, termenul de finalizare este undeva în mai 2023. Toate semnalele noastre sunt că undeva în această săptămână vom da spre circulaţie, deci înainte cu aproximativ 6 luni, vom da în circulaţie lotul Sibiu – Boiţa”, a afirmat Grindeanu, citat de Agerpres.

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), spunea, la sfârșitului lunii noiembrie, că primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești, tronsonul Sibiu-Boița se poate deschide pe 15 decembrie. Și reprezentanții Asociației Pro Infrastructura susțineau că data inaugurării tronsonului Sibiu – Boița ar fi 15 decembrie, aceștia fiind primii și ultimii kilometri de autostradă din 2022.

FOTO: Ioan Adrian Gica

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
TAROM va mări numărul de locuri disponibile pe ruta Baia Mare - București în preajma sărbătorilor de iarnă.

TAROM va suplimenta locurile pe cursele de Baia Mare

Articolul următor
Întâlnirea de “cross networking” propusă de platforma XPN a adunat, pe amplasamentul unde funcționa odinioară Combinatul de Utilaj Greu, focus grupul de industrie producție, energie și logistică, respectiv cel de construcții și infrastructură.

Fostul CUG, platformă de evenimente. Cum au socializat industriașii Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share