Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

LEONI Luduș își detașează angajații

Biroul de comunicare al LEONI Wiring Systems Romania ne-a remis în această dimineață o informare de presă pe care o prezentăm integral mai jos:

“După cum știți, economia mondială a suferit transformări semnificative în ultima perioadă din cauza situației geo-politice globale. Toate aceste evenimente au determinat contracții economice în mai multe sectoare.

Piața producătoare de mașini este și ea afectată din punct de vedere al rutelor de distribuție, dar și al scăderii producției, ceea ce duce la o cerere scăzută a părților componente. De asemenea, producătorii auto sunt nevoiți să facă tranziția de la motoarele pe benzină și motorină la cele hibride și electrice, dar subvențiile pentru mașinile electrice au scăzut în toate țările europene, ceea ce nu încurajează vânzarea lor.

În acest context, dar și în contextul economic general, la nivelul grupului LEONI, au avut loc o serie de analize amănunțite care au evaluat eficiența operațiunilor noastre. După discuții îndelungate, am identificat o nevoie de flexibilizare a modului în care lucrăm, astfel încât să ținem pasul cu cerințele pieței auto.

Decizia detașării angajaților noștri din Luduș către alte fabrici LEONI din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistrița, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduș și având în vedere dorința noastră de a păstra toți acești angajați valoroși în cadrul companiei.

Din dorința de a afecta cât mai puțin salariații noștri și pentru a păstra continuitatea în muncă, le-am oferit acestora posibilitatea de a-și desfașura activitatea la fabricile din Bistrița. Până când fabricile de la Bistrița vor avea posibilitatea de a-i integra în procesele specifice, ne-am îndreptat angajații spre fabrica din Arad. Astfel, pentru o perioadă de maxim 5 luni, angajații au posibilitatea detașării la fabrica din Arad. Sprijinim relocarea angajaților noștri prin asigurarea cazării, dar și prin oferirea unui bonus de relocare. După această perioadă, activitatea angajaților nostri se va relua la fabricile din Bistrița. Compania va pune la dispoziție transportul gratuit până la locul de muncă și retur.

LEONI a investit continuu în formarea și specializarea angajaților, cea mai importantă resursă a companiei. Apreciem contribuția, profesionalismul și dedicarea de care angajații LEONI dau dovadă zi de zi.

Am demarat discuții cu organizația sindicală, împreună cu care vom analiza fiecare situație în parte și vom lua decizii punând interesele angajaților pe primul loc”. 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Edilul Cristian Matei va demara discuțiile cu localitățile din jurul municipiului pentru a constitui Zona Metropolitană Turda (ZMT).

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Articolul următor

O asociere unde lider este Leko Construct va realiza Parcul Industrial Marghita

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share