Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O asociere unde lider este Leko Construct va realiza Parcul Industrial Marghita

Asocierea de firme Leko Construct – Inteco Holding – Electro Excel Green Consulting – Rono Aqua – Caloria va realiza proiectarea și execuția Parcului de Specializare Inteligentă Marghita. Contractul este în valoare de 21.753.095,89 lei, fără TVA.

Contractul a fost semnat marți, 30 aprilie 2024, la Primăria Marghita, de către președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan și reprezentantul constructorului. La parafarea documentului a participat și Marcel Sas – Adăscăliții, primarul Municipiului.

Durata de realizare este de 10 luni, din care 4 luni pentru proiectare și obținerea avizelor necesare și 6 luni pentru lucrările propriu-zise.

”În paralel cu realizarea infrastructurii, de luna viitoare vom demara procedura de licitație pentru concesionarea parcelelor din parcul de 11,5 ha. Un mare avantaj pentru firmele care se vor localiza în acest parc îl reprezintă și posibilitatea de a beneficia de fonduri europene. Pentru acest parc firmele vor avea la dispoziție o sumă de peste 4,2 milioane euro pentru cofinanțarea investițiilor. Finanțarea lucrărilor se face din fonduri europene 40% și din bugetul Consiliului Județean Bihor 60%”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Primăria Municipiului Marghita a pus la dispoziția Consiliului Județean Bihor un teren cu o suprafață de 11,49 de hectare în vederea înființării Parcului. Amplasamentul este poziționat în partea de Sud-Vest a Municipiului Marghita, la ieșirea din localitate înspre satul Petreu, pe partea stângă a drumului național DN19B. Accesul în parc se face din strada Ion Luca Caragiale, apoi strada Bujorului și strada Gării.

Consiliul Județean Bihor va realiza infrastructura de suport, ceea ce înseamnă că va asigura rețeaua de străzi interioare, alimentarea cu apă, gaze naturale, energie electrică și canalizarea menajeră. Totodată, va amenaja accesul în Parc și va realiza iluminatul public.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Pentru realizarea acestor investiții au fost încheiate parteneriate între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități (Aleșd, Beiuș, Marghita, Ștei).

Valoarea contractului de finanțare este de 6,2 milioane de euro, din care bugetul pre-rezervat pentru firmele rezidente este de 4,2 milioane de euro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

LEONI Luduș își detașează angajații

Articolul următor
Bienala din orașul italian este unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură, muzică, teatru, dans, cinematografie, 

Exponate de la Bienala de Arhitectură Veneția, în Iulius Mall Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share