Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenoriatul predat în școală în Maramureș va fi generalizat la nivel național

Aceasta ca urmare a semnării unui protocol de colaborare între Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Ministerul Educației (ME) care are ca scop promovarea și implementarea acestui proiect în toate județele țării.
Organizația patronală a angrenat 40 de antreprenori în activitățile din școli | Foto: CCIM

Inițiativa Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) de a promova antreprenoriatul în unitățile de învățământ prin intermediul proiectului ”Învață de la antreprenori” a devenit oficială în România.

Aceasta ca urmare a semnării unui protocol de colaborare între Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Ministerul Educației (ME) care are ca scop promovarea și implementarea acestui proiect în toate județele țării. Proiectul pilot a fost prezentat, la finalul anului trecut, de către președintele CCIM, Florentin Tuș, la ședința Colegiului de Conducere al CCIR.

În februarie a fost adus și în atenția oficialilor din Ministerul Educației. Rezultatele obținute în primele cinci luni de la lansarea de la nivel local au încurajat promovarea acestuia și au generat perspective pentru dezvoltarea lui. Agreat de CCIR, s-a bucurat de susținere la ME.

În 9 mai a fost semnat protocolul de colaborare de către cele două entități. Începând cu anul școlar 2024-2025, proiectul pilot va putea fi implementat în toate județele din România, prin camerele de comerț și industrie, sub egida ME.

Antreprenori transformați în profesori

”În Maramureș, proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ), iar pregătirile pentru implementarea acestuia și în anul școlar 2024-2025 sunt avansate.

Scopul e de a promova în rândul elevilor din învățământul public preuniversitar din România educația și competențele antreprenoriale, punând în mod direct în contact elevii cu antreprenorii prin evenimente și prezentări ale antreprenorilor în unități de învățământ, sesiuni de discuții între antreprenori și elevi. Suntem onorați că inițiativa noastră s-a conturat și la nivel național.

Acest lucru a fost posibil datorită membrilor CCIM care au susținut lansarea unui astfel de proiect local, antreprenorilor maramureșeni care au achiesat la propunerea noastră și s-au înscris în număr mare în programul nostru, respectiv unităților de învățământ care prin ISJ i-au primit pe antreprenori la clase și i-au provocat pe elevi la discuții despre ceea ce înseamnă antreprenoriatul.

CCIM a prezentat acest proiect CCIR și ME. Ne bucurăm să avem azi, la nivel național, un protocol de colaborare semnat între cele două entități, documentul generând astfel o continuitate a ceea ce am început noi aici, în Maramureș”, spune Florentin Tuș, președintele CCIM.

Au instruit în business 2.000 de elevi

„Inițiativa CCIM în privința lansării acestui program s-a dovedit a fi una de succes. La nivelul acestui județ există 72 de școli înscrise, 40 de antreprenori participanți și 2.000 de elevi participanți la întâlniri.

Ca o consecință firească, la nivelul CCIR s-a decis implementarea acestui proiect la nivel național, prin încheierea protocolului de colaborare cu ME. Există și un interes sporit din partea celorlalte camere județene de a se implica, alături de companiile locale, în pregătirea elevilor pentru mediul antreprenorial.

În mod cert, sistemul de învățământ românesc are mare nevoie de astfel de programe, care să contribuie la stimularea și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor în modul cel mai practic cu putință”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea nu poate ignora Felixul. Felixul nu poate ignora Oradea

Articolul următor

Patru pasaje pietonale pe sub Centura Oradea, construite cu fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Citeste mai mult

Aradul mizează pe „Turismul de o zi”

Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
Educație
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share