Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DEER: “Integrăm prosumatorii și vehiculele electrice”

Acestea reprezintă 102% din valoarea estimată a programului de puneri în funcțiune planificată pentru perioada respectivă, de 68 de milioane, conform raportului financiar pe T1-2024 al grupului Electrica.
Investițiile au vizat creșterea securității și accelerarea procesului de digitalizare a rețelelor de distribuție | Foto: DEER

În primul trimestru al anului, Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj a pus în funcțiune investiții de 70 de milioane de lei.

Acestea reprezintă 102% din valoarea estimată a programului de puneri în funcțiune planificată pentru perioada respectivă, de 68 de milioane, conform raportului financiar pe T1-2024 al grupului Electrica. “Investițiile continuă să fie o prioritate la nivelul întregului grup, cu un puternic accent pe aria de distribuție, reflectate prin creșterea cu 7,7% a valorii lucrărilor finalizate.

Aceste investiții sunt esențiale atât pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii pe care o gestionăm și asigurarea unor servicii de înaltă calitate pentru clienții noștri, cât și pentru susținerea tranziției către surse de energie din ce în ce mai sustenabile”, a spus Alexandru Chiriță, CEO al Electrica.

Fonduri de investiții: 333 de milioane de euro

“Creșterea securității și accelerarea procesului de digitalizare a rețelelor de distribuție reprezintă unul dintre pilonii principali ai strategiei grupului Electrica, o prioritate pentru DEER. Suntem focusați pe investiții, am accelerat ritmul de realizare a acestora pentru a îndeplini și chiar depăși planul asumat.

Lucrăm la dezvoltarea rețelelor inteligente și la creșterea flexibilității acestora pentru a răspunde nevoilor prosumatorilor și pentru a integra vehiculele electrice. Suntem preocupați de optimizarea mecanismelor de finanțare a investițiilor, prin utilizarea atât a surselor proprii, cât și a fondurilor europene.

Ne-am asumat și continuăm să facem investiții pentru cele 18 județe pe care le deservim, de 100 milioane de euro anual. Până în prezent, am accesat fonduri pentru investiții de 333 milioane €, din care fonduri nerambursabile de 280 milioane.

Performanța segmentului de distribuție este apreciată de către administratorii Electrica, în raportul trimestrial. DEER contribuie în mod semnificativ la o creștere a profitului net a grupului în T1-2024”, a menționat directorul general al DEER, Mihaela Suciu.

DEER, parte a grupului Electrica, este cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, care acoperă 18 județe, reprezentând 40,7% din teritoriul României (97.196 kmp). Societatea oferă servicii pentru 4 milioane de utilizatori, printr-o rețea de distribuție a energiei electrice de 200.000 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru pasaje pietonale pe sub Centura Oradea, construite cu fonduri europene

Articolul următor

Timișoara va avea un skatepark de 15 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share