Transilvania IT Cluster a lansat proiectul BOOST

Transilvania IT Cluster (TITC) a lansat un nou proiect european, BOOST, pe care îl coordonează împreună cu alte patru țări: Bulgaria, Estonia, Danemarca și Spania.

Inițiativa are ca scop crearea unui cadru de colaborare interregional între organizații ce susțin inovarea.

Transilvania IT Cluster (TITC) a anunțat lansarea unui proiect european, BOOST, pe care îl coordonează împreună cu alte patru țări: Bulgaria, Estonia, Danemarca și Spania. Implementarea proiectului a început în 1 iunie 2022 și va dura timp de 24 de luni, până la 31 mai 2024.

Acest cadru va conține metodologia și planul de acțiune pentru eficientizarea colaborării între organizații din cele cinci regiuni reprezentante în proiect (Nord-Vest România, Nord-Est Bulgaria, Estonia, Sudul Danemarcei și Cataluña din Spania), având posibilitatea de a fi preluat și utilizat și de către alte regiuni europene.

Colaborare între regiunile inovative

Cadrul de colaborare interregională este un instrument care poate fi utilizat în primul rând de către orchestratorii sau coordonatorii ecosistemelor de inovare: clustere, digital innovation hubs, organizații care sprijină start-up-urile, departamente de inovare ale municipalităților.

BOOST vizează organizații care au experiență, influență regională, recunoaștere și dorință de a angrena părțile regionale interesate în colaborare și dezvoltare pentru inovare.

Viziunea proiectului este să creeze pentru actorii, instituțiile și spațiile de inovare din regiunile și ecosistemele regionale ale consorțiului BOOST un cadru de colaborare, structurat și eficient, care maximizează valoarea inovării pentru societate și reduce decalajele de inovare dintre regiunile europene.

Misiunea BOOST este aceea de a acționa ca un catalizator al colaborării între regiunile inovatoare modeste și moderate și regiunile inovatoare europene puternice / de top (conform categoriilor ce reies din rapoartele DESI 2021 și 2022 – Indicele Economiei și Societății Digitale).

Țintele proiectului BOOST

“Ne dorim ca prin proiectul BOOST, împreună cu partenerii din consorțiu, să lucrăm și să maximizăm valoarea inovației pentru societate și să reducem decalajele de inovare dintre regiunile europene”, spun reprezentanții TITC. Proiectul BOOST are o platformă web dedicată, fiind prezentat și pe rețelele de socializare Facebook și Linkedin.

Orchestrator principal al Transilvania Digital Hub

TITC se poziționează la intersecția dintre antreprenoriat, cercetare, inovare și autorități publice, impulsionând discuțiile și acțiunile în jurul transformării digitale și îmbunătățind astfel dezvoltarea comunității prin digitalizare. TITC reprezintă cea mai mare comunitate a firmelor de IT din România, cu peste 150 de membri, din care fac parte start-up-uri, IMM-uri, companii mari, organizații suport și catalizatori ai ecosistemul de inovare.

TITC îndeplinește rolul de orchestrator principal al Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) care lucrează strategic pentru a cataliza potențialul și capacitățile regionale de digitalizare și inovare. Pe de altă parte, acționează ca furnizor de competențe, know-how, programe de inovare, sprijin pentru startup-uri și IMM-uri.

Cu viziunea de a crește competitivitatea printr-un amestec inovator între tehnologii, competențe, abordare sistemică, modele operaționale, implică părțile interesate regionale relevante și se adaptează proactiv la tendințele europene și globale. TDIH stabilește cadrul pentru transformarea digitală în toate afacerile și sectorul public printr-o abordare transsectorială.

Exit mobile version