Oradea și Arad, parte în servicii-pilot ale UE pentru stimularea transportului feroviar

Comisia Europeană a anunțat marți, 31 ianuarie 2023, că va sprijini 10 proiecte-pilot pentru a crea noi servicii feroviare sau pentru a le îmbunătăți pe cele existente. Împreună, acestea vor îmbunătăți conexiunile feroviare transfrontaliere în întreaga UE, făcându-le mai rapide, mai frecvente și mai accesibile.

Deși cererea de mobilitate ecologică este în creștere, avem nevoie ca piața feroviară să răspundă mult mai bine și mult mai rapid, în special pentru călătoriile lungi și transfrontaliere. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană dorește acum să ajute companiile feroviare să creeze noi legături feroviare internaționale – zi și noapte – prin eliminarea numeroaselor bariere din calea transportului feroviar transfrontalier. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu sectorul feroviar pentru a face din acești 10 piloți un succes și pentru a inspira mulți alții să se alăture!”, a declarat comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Proiecte pilot

După o evaluare atentă, Comisia a selectat următoarele propuneri pentru serviciile-pilot transfrontaliere, în ordinea datei de începere planificate:

Exit mobile version