Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea și Arad, parte în servicii-pilot ale UE pentru stimularea transportului feroviar

Comisia Europeană a anunțat marți, 31 ianuarie 2023, că va sprijini 10 proiecte-pilot pentru a crea noi servicii feroviare sau pentru a le îmbunătăți pe cele existente. Împreună, acestea vor îmbunătăți conexiunile feroviare transfrontaliere în întreaga UE, făcându-le mai rapide, mai frecvente și mai accesibile.

Deși cererea de mobilitate ecologică este în creștere, avem nevoie ca piața feroviară să răspundă mult mai bine și mult mai rapid, în special pentru călătoriile lungi și transfrontaliere. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană dorește acum să ajute companiile feroviare să creeze noi legături feroviare internaționale – zi și noapte – prin eliminarea numeroaselor bariere din calea transportului feroviar transfrontalier. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu sectorul feroviar pentru a face din acești 10 piloți un succes și pentru a inspira mulți alții să se alăture!”, a declarat comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Proiecte pilot

După o evaluare atentă, Comisia a selectat următoarele propuneri pentru serviciile-pilot transfrontaliere, în ordinea datei de începere planificate:

  • Ministerul Transporturilor din Ungaria, noi servicii care leagă Ungaria, Austria și vestul României;
  • Conexiune Germania – Danemarca – Suedia, cu participarea SJ (noul serviciu de tren de noapte Stockholm – Copenhaga – Berlin și trenul de zi Hamburg – Göteborg (și eventual Oslo, în cooperare cu DSB și DB), Snälltaget (serviciu îmbunătățit de tren de noapte Stockholm – Copenhaga – Berlin), České dráhy (nou serviciu Praga – Berlin – Copenhaga – Copenhaga, în cooperare cu DB și DSB) și Flixtrain (serviciu nou Leipzig – Berlin – Copenhaga- Stockholm)
  • Trenurile miezul nopții, noul serviciu de tren de noapte Paris – Milano – Veneția;
  • FlixTrain, noul serviciu München – Zurich;
  • Westbahn, noul serviciu München – Viena – Budapesta, extinderea serviciului existent;
  • Nederlandse Spoorwegen, îmbunătățirea serviciului existent Amsterdam – Londra, în cooperare cu Eurostar;
  • European Sleeper, noul serviciu de tren de noapte Amsterdam – Barcelona;
  • Ferrovie dello Stato Italiane/Deutsche Bahn, noi servicii Roma – München și Milano – München;
  • Ilsa, noi servicii Lisabona – A Coruña și Lisabona – Madrid;
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, noi servicii care leagă Catalonia de sudul Franței.Propunerile au fost prezentate de sectorul feroviar și de autoritățile relevante ca răspuns la planul de de acțiune al Comisiei pentru stimularea transportului feroviar de călători pe distanțe lungi și transfrontaliere, adoptat în decembrie 2021.

    Planul de acțiune a identificat obstacole care împiedică adoptarea și exploatarea serviciilor feroviare transfrontaliere de călători, precum și măsuri de abordare a acestora. Una dintre aceste măsuri este reprezentată de serviciile-pilot anunțate astăzi, care vor ajuta operatorii feroviari și autoritățile să elimine barierele rămase în practică, cu sprijinul Comisiei. Comisia îi va invita acum pe cei din spatele celor 10 propuneri selectate să își lanseze proiectele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BNR lansează o monedă din aur cu tema 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu

Articolul următor

Hidroelectrica își întărește structura de personal cu 219 posturi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share