Businessmenii din Cluj, la cina de adio a directorului Centrului Cultural German

Evenimentul de la Napoli Centrale a grupat numeroși antreprenori din Cluj | Foto: Antonio Patane

Oameni de afaceri locali și străini au ținut să ia parte la ultima lor întâlnire cu Ingo Tegge înainte de a pleca în Elveția.

“După șapte ani petrecuți aici, Ingo Tegge, directorul Centrului Cultural German (CCG) Cluj, se va muta în curând la Zurich, pentru o nouă poziție în Elveția”, a explicat Antonio Patane, fondatorul FSP Global, organizator al evenimentului.

“Ingo Tegge s-a născut la Bremen, în nordul Germaniei, și a studiat la Universitatea Liberă din Berlin. A dobândit experiență în managementul cultural internațional, precum și în consultanță de afaceri înainte de a fi numit director al CCG, în 2016.

În acest rol, a promovat schimbul cultural între Germania și România, precum și colaborarea europeană prin numeroase proiecte și parteneriate. Este căsătorit cu o româncă, împreună cu care are doi copii.

Ingo Tegge și-a adunat observațiile sale profesionale și private despre cultura (sau culturile) din această țară în seria “Lucruri pe care le-am învățat despre România”, care a atras atenția presei și a publicului”, a menționat Patane.

Printre invitații de la restaurantul Napoli Centrale s-au mai numărat oameni din business, avocatură sau instituții publice precum Ludger Thol, Florin Sabou, Călin Iuga, Florin Bugnar sau Emilia Botezan. Tegge și-a desfășurat activitatea pe mai multe continente: a lucrat în Africa de Sud, Nigeria, Germania și România. După doi ani în Africa, a intrat în domeniul consultanței la compania Dexina, aproape de Stuttgart.

Pasionat de culturi străine, a efectuat apoi o călătorie în jurul lumii după perioada petrecută în Africa. A revenit pe scena culturală în 2016, la Cluj, când a preluat postul de director al CCG de la Fabian Mühlthaler. Printre evenimentele organizate de Tegge aici se numără Festivalul Clujotronic, happening-ul multimedia The Future Is History sau dezbaterea Talk | Art in Times of the War.

Exit mobile version