Bistrița găzduiește o conferință de neuroștiințe clinice

Evenimentul are loc sub egida Federației Mondiale a Societăților de Neuroreabilitare (WFNR) și Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare (EFNR)

Municipiul Bistrița va găzdui, în perioada 31 martie – 1 aprilie, Conferința EFNR-WFNR din Estul Europei în parteneriat cu Conferința Bistrițeană pentru Neuroștiințe Clinice.

Evenimentul are loc sub egida Federației Mondiale a Societăților de Neuroreabilitare (WFNR) și Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare (EFNR), conform Pro Politica.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița este partener alături de Academia Română, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și instituții care activează în domeniile neurologiei și neuroreabilitării. La evenimentul care se va desfășura la Hotelul Metropolis vor participa cele mai reprezentative personalități ale neurologiei mondiale, profesori, medici și cercetători.

Printre acestea se numără între care Dafin Mureșanu (foto) – președinte al EFNR; Volker Hoemberg – președinte al WFNR; Wolfgang Grisold – Președinte al Federației Mondiale de Neurologie; Dana Boering – secretar general al EFNR; Natan Bornstein – președinte al Societății Israeliene de Stroke, director al Departamentului de neurologie din cadrul Centrului Medical Shaare-Zedek din Ierusalim, Israel; Laszlo Csiba – reprezentant al Departmentul de neurologie al Universității din Debrecen, Ungaria.

Vor fi prezente delegații din România, Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Slovenia și Republica Moldova. Profesorii vor prezenta, în cadrul evenimentului, cele mai recente perspective de cercetare și tratament pentru pacienții cu boli cerebrovasculare.

Exit mobile version