Primăria Timișoara va face cu resurse proprii masterplanul pentru una dintre cele mai atractive zone imobiliare din oraș

Categorii: Județe, Real Estate

Aflată în proximitatea Iulius Town și Openville, zona Antenelor, una dintre cele mai atractive din punct de vedere imobiliar din Timișoara, va beneficia de realizarea, de către primărie, a unui masterplan. Vorbim de o zonă de 42 de hectare aflată în proximitatea celei centrale, care ar urma să intre în sistematizare urbanistică, anunță Primăria Timișoara.

Intenția municipalității este de a realiza un masterplan pentru zona respectivă.

”Primăria Municipiului Timișoara, prin Direcția de Urbanism, începe planificarea coerentă a Zonei Antenelor, ultima zonă centrală nesistematizată din punct de vedere urbanistic întinsă pe o suprafață de aproximativ 42 de hectare. Este al doilea masterplan urbanistic pe care îl realizează administrația, prin care va fi asigurată o dezvoltare teritorială unitară și flexibilă. Primăria deține, de asemenea, un teren nevalorificat, pe care dorește să-l redea comunității prin acest proces”, a anunțat municipalitatea, cu precizarea că proiectul trebuie aprobat și de consiliul local.

Zona este delimitată de str. Divizia 9 Cavalerie, str. Aristide Demetriade, bulevardul Antenei și zona reglementată prin PUZ aprobat prin HCL 293/2015 (OpenVille).

Masterplan-ul ar urma să fie realizat de Direcția Generală Urbanism și Planificare Teritorială și are o durată de elaborare și aprobare de două ori mai scurtă decât elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru întreaga zonă afirmă reprezentanții primăriei. O astfel de soluție crește gradul de adaptabilitate a dezvoltării teritoriale pe termen mediu și lung. Acesta servește și ca bază pentru viitoare Planuri Urbanistice Zonale private. Durata de elaborare a strategiei este de aproximativ 10 luni.

”Au existat consultări cu proprietarii din zonă, care s-au arătat deschiși față de această inițiativă de sistematizare și care au fost informați cu privire la condițiile procesului de elaborare a strategiei. Astfel, în perioada de elaborare, va fi suspendată depunerea de documentații de urbanism aferente acestei zone”, mai spun cei de la primărie.

Exit mobile version