Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara va face cu resurse proprii masterplanul pentru una dintre cele mai atractive zone imobiliare din oraș

Aflată în proximitatea Iulius Town și Openville, zona Antenelor, una dintre cele mai atractive din punct de vedere imobiliar din Timișoara, va beneficia de realizarea, de către primărie, a unui masterplan. Vorbim de o zonă de 42 de hectare aflată în proximitatea celei centrale, care ar urma să intre în sistematizare urbanistică, anunță Primăria Timișoara.

Intenția municipalității este de a realiza un masterplan pentru zona respectivă.

”Primăria Municipiului Timișoara, prin Direcția de Urbanism, începe planificarea coerentă a Zonei Antenelor, ultima zonă centrală nesistematizată din punct de vedere urbanistic întinsă pe o suprafață de aproximativ 42 de hectare. Este al doilea masterplan urbanistic pe care îl realizează administrația, prin care va fi asigurată o dezvoltare teritorială unitară și flexibilă. Primăria deține, de asemenea, un teren nevalorificat, pe care dorește să-l redea comunității prin acest proces”, a anunțat municipalitatea, cu precizarea că proiectul trebuie aprobat și de consiliul local.

Zona este delimitată de str. Divizia 9 Cavalerie, str. Aristide Demetriade, bulevardul Antenei și zona reglementată prin PUZ aprobat prin HCL 293/2015 (OpenVille).

Masterplan-ul ar urma să fie realizat de Direcția Generală Urbanism și Planificare Teritorială și are o durată de elaborare și aprobare de două ori mai scurtă decât elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru întreaga zonă afirmă reprezentanții primăriei. O astfel de soluție crește gradul de adaptabilitate a dezvoltării teritoriale pe termen mediu și lung. Acesta servește și ca bază pentru viitoare Planuri Urbanistice Zonale private. Durata de elaborare a strategiei este de aproximativ 10 luni.

”Au existat consultări cu proprietarii din zonă, care s-au arătat deschiși față de această inițiativă de sistematizare și care au fost informați cu privire la condițiile procesului de elaborare a strategiei. Astfel, în perioada de elaborare, va fi suspendată depunerea de documentații de urbanism aferente acestei zone”, mai spun cei de la primărie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul Județean Timiș a cumpărat cu bani europeni șase roboți pentru dezinfecție și alte materiale de protecție

Articolul următor
ADRNV Cluj a organizat evenimente regionale în Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

Caravana Regio Nord-Vest a ajuns în Maramureș, Bistrița și Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share