Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Caravana Regio Nord-Vest a ajuns în Maramureș, Bistrița și Sălaj

ADRNV Cluj a organizat evenimente regionale în Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

Trei județe din Transilvania au găzduit caravane despre fondurile europene inițiate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

ADRNV Cluj a organizat evenimente regionale în Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud. O echipă de experți ai ADRNV a pus la dispoziția primarilor comunelor informații despre intervențiile dedicate unităților administrativ teritoriale din mediul rural prin Programul Regional Nord-Vest (PRNV) 2021-2027 și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta centre de copii.

Consultanță de la Cluj pentru primarii de comune

În Maramureș, delegația ADRNV a fost condusă de Ana Maria Gorog-Târnăvean, șef Departament sprijin dezvoltare urbană; Petru Șandru-Alboi, șef PRNV 2021-2027; Ovidiu Mărginean – expert comunicare program și helpdesk; Dorin Păcurar – coordonator programe cu rol de ofițer de monitorizare. Conducerea Consiliului Județean și primarii din Maramureș au discutat despre oportunitățile de finanțare.

Echipa ADRNV a prezentat apelurile de proiecte în care unitățile administrativ-teritoriale sunt beneficiari eligibili. ADRNV oferă sprijin și îndrumare administrațiilor publice locale atât pentru realizarea documentației necesară proiectelor, cât și în procesul de depunere a cererilor de finanțare, pentru ca obținerea banilor europeni să fie cât mai sigură, a transmis șeful județului, Ionel Bogdan.

Zalăul vrea să atragă 100 de milioane de euro

În municipiul Zalău, conducerea ADRNV s-a întâlnit cu reprezentanții administrației locale. “Vor fi mulți bani pentru Zalău dacă știm să-i luăm. Din martie încep depunerile de proiecte pentru finanțări europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027.

Am avut o nouă întâlnire cu responsabilii de la ADRNV, care ne-au fost permanent parteneri foarte buni și și-au îndeplinit cu mare succes rolul de consultant pentru Primăria Zalău în atragerea banilor europeni.

Ne-am pregătit pentru un start bun pentru noua finanțare. Lucrăm de mult timp la asta, pentru că trebuie să ai proiecte bine făcute, conform cu cerințele pentru eligibilitate, dacă vrei să fie finanțate”, a explicat viceprimarul Teodor Bălăjel.

El a estimat că municipiul din Sălaj ar putea să atragă, pe exercițiul financiar curent, 2021-2027, peste 100 milioane euro de la Uniunea Europeană, o sumă similară fiind obținută în exercițiul precedent. Principalele surse financiare vor fi POR (pentru proiecte de 45 milioane euro), PNRR și Programul Anghel Saligny.

Patru noi apeluri lansate

La 1 martie, ADRNV, autoritate de management pentru PRNV 2021-2027, a lansat în consultare publică mai multe noi ghiduri ale solicitantului. Acestea sunt pentru utilizarea crescută a transportului public și a altor forme de mobilitate urbană ecologice; conservarea, protecția și valorificarea durabilă și competitivă a patrimoniului cultural și istoric, inclusiv asigurarea sau îmbunătățirea accesului către acestea, în mediile urban și rural.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara va face cu resurse proprii masterplanul pentru una dintre cele mai atractive zone imobiliare din oraș

Articolul următor

Certificatul fiscal se poate obține acum la Timișoara în sistem online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share