Firmele bistrițene aduc randamente bune la bursă

Transilvania Broker de Asigurare Bistrița, locul trei în clasamentul dividendelor propuse în acest an dintre companiile de pe piața reglementată a BVB, este cotată cu un randament net de 9,2%. Societatea de brokeraj a propus un dividend brut de 2 lei la o acțiune cotată la 20 de lei în 5 aprilie.

Două companii din județul Bistrița-Năsăud figurează într-un top 10 al randamentelor pe piața autohtonă de capital, realizat de BRK Financial Group.

Transilvania Broker de Asigurare Bistrița, locul trei în acest clasament al companiilor de pe piața reglementată a BVB, este cotată cu un randament net de 9,2% în acest an. Societatea de brokeraj a propus un dividend brut de 2 lei (pentru o acțiune cotată la 20 de lei în 5 aprilie 2023).

Romgaz Mediaș are un randament de 8% (dividend de 3,42 lei la o acțiune de 39 lei), iar Comelf Bistrița, unul de 7,5% (dividend de 18 bani la o acțiune de 2,20 lei).

Dintre companiile din Transilvania, mai sunt prezente în topul lărgit Farmaceutica Remedia Deva – randament de 7,4% (dividend de 5 bani la o acțiune de 62 de bani), AAGES Sângeorgiu de Mureș – randament de 7,3% (dividend de 30 de bani la o acțiune de 3,80 lei)

Clasamentul întocmit de brokerii clujeni mai cuprinde companii precum Transilvania Investments Alliance Brașov – 4,5% (dividend de 1 ban la o acțiune de 28 de bani), IAR Brașov – randament de 2,7%, Compa Sibiu – randament de 0,5%,

Topul este dominat de Romcarbon și Alumil Rom Industry, ambele cu randamente de 9,5%, rezultate bune având și Nuclearelectrica – randament de 8,5%, Conpet – 8,3% sau OMV Petrom – 7,2%.

Exit mobile version