Investiții de 14 milioane de euro în Spitalul de Recuperare Cluj

14 milioane de euro au fost investiți în Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca (SRCN) în ultimii ani.

Singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania a aniversat 45 de ani de la înființare.

14 milioane de euro au fost investiți în Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca (SRCN) în ultimii ani. Unitatea sanitară aflată sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Cluj a organizat un eveniment prin care a marcat împlinirea a 45 de ani de la înființare. SRCN este o recunoscută bază de învățământ medical, facilitând efectuarea procedurilor de examinare, diagnosticare și tratare a pacienților în cele mai bune condiții.

În ultimii 15 ani, forul administrativ județean a alocat, din bugetul propriu al instituției, 22 de milioane de lei, bani care utilizați și pentru achiziția de aparatură și echipamente medicale performante. În ceea ce privește fondurile europene nerambursabile atrase de CJ pentru SRCN, suma obținută prin cinci investiții este de peste 47 de milioane de lei.

Trei dintre proiecte sunt finalizate, iar două se află în implementare. Ele vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului, dotarea SRCN cu aparatură medicală de ultimă generație; reabilitarea, extinderea, modernizarea instalațiilor electrice, de ventilare și tratare a aerului, de fluide medicale.

Anual, personalul spitalului desfășoară actul medical în beneficiul a 12.000 de pacienți spitalizați pe cele 403 paturi şi 36.000 de pacienți tratați ambulatoriu.

Exit mobile version