Șeful Clujului vrea să vândă din patrimoniul județului pentru Centrul de Transplant

Tags: , ,
Tișe a solicitat Ministerului Sănătății, să finanțeze Centrul Integrat de Transplant (CIT).

Noua unitate medicală a fost programată să funcționeze în zona complexului studențesc Hasdeu | Foto: CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe, amenință că va înstrăina active pentru a concretiza proiectul medical.

Tișe a solicitat Ministerului Sănătății să finanțeze Centrul Integrat de Transplant (CIT). Acesta este un proiect unic în Europa de Sud-Est ce integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal.

„Construirea CIT poate demara în două luni dacă Ministerul Sănătății decide să fie alături de toți cei care au nevoie de transplant și care merită să fie tratați în condiții de maximă siguranță.

Analizez inclusiv varianta de a vinde active din patrimoniul județului pentru a putea realiza CIT. Nu ne putem lăsa doar la mâna Ministerului Sănătății. Clujul are un proiect cu teren și așteaptă doar semnarea contractului de execuție.

Din păcate, Ministerul Sănătății a prioritizat și proiecte incipiente. Lista lor nu ține cont de gradul de maturitate și de realitatea din teritoriu. Se face un deserviciu pacienților și vor rămâne bani neutilizați, sunt deja cazuri concrete”, a spus șeful administrației județene.

CIT ar urma să integreze soluții tehnice moderne în materie de construcții și arhitectură medicală, “punând pacientul pe primul loc în toate fluxurile oferite”. Acesta va fi construit pe str. B. P. Hasdeu și va dispune de 264 de paturi pentru spitalizare continuă, 16 pentru spitalizare de zi și 45 pentru terapie intensivă.

Pașii realizați de CJ Cluj

Exit mobile version