Digitalizarea constructorilor, promovată în Banat și Transilvania

Ultimele evenimente de promovare a proiectului DigiConstruct, de la Deva, Timișoara și Arad, ni le dorim cel puțin la fel de reușite ca celelalte 18 conferințe și sesiuni, derulate în toată țara de FPSC în decursul a șapte luni.

Aspect din conferința DigiConstruct derulată în iulie, la Cluj-Napoca | Foto: FPSC

Orașele Deva, Timișoara și Arad au fost incluse de Federația Patronatelor Societăților din Construcții într-un turneu de promovare a digitalizării în domeniu.

“Ultimele evenimente de promovare a proiectului DigiConstruct, de la Deva, Timișoara și Arad, ni le dorim cel puțin la fel de reușite ca celelalte 18 conferințe și sesiuni, derulate în toată țara de FPSC în decursul a șapte luni. Cu atât mai mult cu cât în 14 septembrie celebrăm Ziua Națională a Constructorului din România”, susține Irina Forgo, director în cadrul FPSC.

În 13 septembrie va avea loc o sesiune de informare la Deva, în 15 septembrie, o sesiune la Arad, iar în 14 septembrie o conferință la Timișoara. Vor participa firme de proiectare și execuție, producători de materiale de construcții.

FPSC a demarat proiectul pe fonduri europene DigiConstruct, în cadrul  Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, prin care va concretiza pregătirea angajaților pentru digitalizare în acest domeniu. “Sectorul construcțiilor din România a rămas foarte departe de UE la capitolul digitalizare”, au avertizat reprezentanții FPSC.

DigiConstruct prevede angrenarea în proiect a 350 de angajați din partea a 35 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din construcții, dintre care 10 selectate să continue această direcție și după finalizarea proiectului. Sunt vizate majoritatea zonelor țării, cu excepția Regiunii București-Ilfov.

Proiectul se va derula integral online, în cadrul a 10 cursuri gratuite de pregătire profesională de 40-60 de ore. Cel puțin 300 de angajați vor obține un certificat eliberat de partenerul de formare acreditat. Vor fi eligibile IMM-urile cu maximum 250 de angajați și afaceri anuale sub 50 de milioane de euro.

Din FPSC fac parte Patronatul Societăților din Construcții, Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă, Uniunea Naţională a Restauratorilor de Monumente Istorice, Asociația Română a Distribuitorilor de Metale, Patronatul Drumarilor din România.

Exit mobile version