Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Digitalizarea constructorilor, promovată în Banat și Transilvania

Ultimele evenimente de promovare a proiectului DigiConstruct, de la Deva, Timișoara și Arad, ni le dorim cel puțin la fel de reușite ca celelalte 18 conferințe și sesiuni, derulate în toată țara de FPSC în decursul a șapte luni.
Aspect din conferința DigiConstruct derulată în iulie, la Cluj-Napoca | Foto: FPSC

Orașele Deva, Timișoara și Arad au fost incluse de Federația Patronatelor Societăților din Construcții într-un turneu de promovare a digitalizării în domeniu.

“Ultimele evenimente de promovare a proiectului DigiConstruct, de la Deva, Timișoara și Arad, ni le dorim cel puțin la fel de reușite ca celelalte 18 conferințe și sesiuni, derulate în toată țara de FPSC în decursul a șapte luni. Cu atât mai mult cu cât în 14 septembrie celebrăm Ziua Națională a Constructorului din România”, susține Irina Forgo, director în cadrul FPSC.

În 13 septembrie va avea loc o sesiune de informare la Deva, în 15 septembrie, o sesiune la Arad, iar în 14 septembrie o conferință la Timișoara. Vor participa firme de proiectare și execuție, producători de materiale de construcții.

FPSC a demarat proiectul pe fonduri europene DigiConstruct, în cadrul  Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, prin care va concretiza pregătirea angajaților pentru digitalizare în acest domeniu. “Sectorul construcțiilor din România a rămas foarte departe de UE la capitolul digitalizare”, au avertizat reprezentanții FPSC.

DigiConstruct prevede angrenarea în proiect a 350 de angajați din partea a 35 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din construcții, dintre care 10 selectate să continue această direcție și după finalizarea proiectului. Sunt vizate majoritatea zonelor țării, cu excepția Regiunii București-Ilfov.

Proiectul se va derula integral online, în cadrul a 10 cursuri gratuite de pregătire profesională de 40-60 de ore. Cel puțin 300 de angajați vor obține un certificat eliberat de partenerul de formare acreditat. Vor fi eligibile IMM-urile cu maximum 250 de angajați și afaceri anuale sub 50 de milioane de euro.

Din FPSC fac parte Patronatul Societăților din Construcții, Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă, Uniunea Naţională a Restauratorilor de Monumente Istorice, Asociația Română a Distribuitorilor de Metale, Patronatul Drumarilor din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare pe Piața Principală a AROBS Transilvania Software.

AROBS va atrage investitori instituționali printr-o majorare de capital

Articolul următor
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 30 septembrie, Vinea Apoldia Maior (VAM) Fest.

Universitatea de Științe Agricole Cluj se specializează în festivaluri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share