Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS va atrage investitori instituționali printr-o majorare de capital

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare pe Piața Principală a AROBS Transilvania Software.

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB) anunță că intrarea pe Piața Principală a pieței locale de capital reprezintă doar o etapă în dezvoltarea sa.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare pe Piața Principală a AROBS Transilvania Software Cluj. Prima zi de tranzacționare a pe piața reglementată va fi 25 septembrie.

„Transferul pe Piața Principală reprezintă unul dintre obiectivele majore pe care le-am anunțat încă de la listarea pe Piața AeRO. În perioada următoare ne concentrăm pe îndeplinirea ultimelor formalități în această direcție. Asigurăm investitorii care ne urmăresc că transferul este doar o etapă intermediară în planurile noastre.

Nu ne oprim aici. Avem în lucru următoarele obiective pe piața de capital: intrarea în indicii locali și regionali și atragerea investitorilor instituționali prin realizarea unei majorări de capital.

Un alt moment important în ultimele luni a fost includerea acțiunilor AROBS în indicii MSCI. Acest fapt ne validează performanța financiară și operațională, ne sprijină în strategia de a îmbunătăți lichiditatea acțiunilor și de a atrage investitori instituționali internaționali”, a declarat fondatorul Voicu Oprean.

Își extind aria internațională

Morgan Stanley Capital International (MSCI) anunța includerea acțiunilor AROBS în indicele MSCI Frontier Markets Small Cap și în indicele MSCI Romania Small Cap, începând cu 31 august.

AROBS a început procedurile de transfer pe Piața Principală în acest an, cea mai importantă și provocatoare etapă din acest demers fiind transpunerea situațiilor financiare în format IFRS. În iulie, compania a publicat rezultatele financiare auditate conform standardelor IFRS pentru anii 2020-2022.

AROBS a înregistrat, în 2022, la nivel consolidat, afaceri de 299,8 milioane de lei, o creștere cu 61% față de 2021, și un profit net normalizat de 53,1 milioane de lei, o apreciere de 15%. Rezultatele primului semestru din 2023 vor fi publicate în 28 septembrie.

„Evoluția AROBS de la listarea pe Piața AeRO, din perspectiva lichidității și a capitalizării bursiere, confirmă obiectivul nostru de transfer pe Piața Principală. Odată cu acest transfer și prin atragerea de capital proaspăt vom putea continua strategia de dezvoltare, implementarea viitoarelor investiții, extinderea și consolidarea amprentei geografice la nivel internațional”, a spus Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS.

Nouă achiziții în trei ani

Capitalizarea companiei este de 905 de milioane de lei. De la momentul listării, în 2021, AROBS a realizat nouă achiziții. În acel an a cumpărat compania Berg Software, iar în 2022, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea România), grupul Nordlogic și Centrul de Soft GPS România.

În 2023, AROBS a achiziționat două entități din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fosta SYDERAL Polska), Grupul Future WorkForce și AROBS Pannonia Software din Ungaria.

„După plasamentul privat din octombrie 2021, în procesul de achiziții, ne-am încadrat în ritmul anunțat de o companie pe trimestru, reușind să aducem în Grup și filialele din Republica Moldova și Ungaria.

Ceea ce urmează, din punct de vedere strategic, pentru AROBS, este asigurarea integrării acestor companii din punct de vedere operațional, financiar, comercial, al resurselor umane la nivel de grup. În același timp, avem în vizor noi companii pentru continuarea procesului de achiziții”, a adăugat Oprean.

AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate.

1.200 de specialiști și colaboratori construiesc soluțiile viitorului în embedded – Automotive, Aerospațial, Maritim, Medical; Travel Technology, IoT, Clinical Trials, Fintech, Enterprise Solutions, Cybersecurity, Intelligent Automation.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Valentin Roșu, noul construction director al Lion’s Head Investments - AG Capital

Articolul următor
Ultimele evenimente de promovare a proiectului DigiConstruct, de la Deva, Timișoara și Arad, ni le dorim cel puțin la fel de reușite ca celelalte 18 conferințe și sesiuni, derulate în toată țara de FPSC în decursul a șapte luni.

Digitalizarea constructorilor, promovată în Banat și Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share