Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Valentin Roșu, noul construction director al Lion’s Head Investments – AG Capital

AG Capital, partener în Lion’s Head Investments, îl numește pe Valentin Roșu în funcția de Construction Director pentru proiectele logistice din România

  • Lion’s Head Investments și Park Lane Developments, ambele companii-membre ale AG Capital, își extind operațiunile în România
  • Începând cu septembrie 2023, Valentin Roșu ocupă funcția de Construction Director pentru dezvoltarea proiectelor logistice din România ale companiei

Park Lane Developments, compania dezvoltatoare de proprietăți comerciale a AG Capital, devine a doua entitate a Grupului care își stabilește prezența în România, după Lion’s Head Investments. Cu operațiuni în prezent în Bulgaria și Polonia, Park Lane Developments îl numește pe Valentin Roșu în funcția de Construction Director pentru România.

Ambele companii vor lucra în parteneriat pentru a implementa strategia AG Capital de dezvoltare și management al proiectelor logistice din România.

„Facem astăzi un pas important în implementarea în România a planurilor de dezvoltare din sectorul logistic ale grupului. Suntem încrezători că, alături de implicarea semnificativă a lui Valentin, vom putea crea noi spații logistice atractive la nivel local și regional”, declară Alina Necula, Country Manager România Lion’s Head Investments.

Portofoliul Park Lane Developments cuprinde o serie de clădiri comerciale și mixed-use, inclusiv complexul de birouri de clasă A Park Lane Office Center, desemnată Clădirea Anului 2021 în Bulgaria. După finalizare, proiectul a fost vândut către SAP, devenind astfel cea mai mare tranzacție din sectorul office din Bulgaria în intervalul 2019-2021. Alt proiecte emblematic al companiei este reamenajarea Polygraphia Office Center, un reper istoric din Sofia, care face parte în prezent din activele Lion’s Head Investments din Europa Centrală și de est.

Valentin Roșu are o experiență de peste 15 ani în domeniul construcțiilor, atât în retail, cât și în sectorul logistic. Prin extinderea echipei, compania intenționează să își extindă activitatea în România, inclusiv prin noi proiecte pe piața spațiilor industriale și logistice. Intrarea Park Lane Developments pe piața din România confirmă interesul activ al companiei de a-și diversifica operațiunile prin noi clase de active, precum și strategia de extindere pe termen lung în regiunea Europei Centrale și de est.

Înainte de a se alătura Park Lane Developments, Valentin Roșu a făcut parte din echipa CTP, ca Director de Construcții și Membru în Consiliul de Administrație pentru România. În ultimii cinci ani, Valentin Roșu a coordonat dezvoltarea a peste un milion metri pătrați de parcuri industriale în diferite orașe mari din România, precum București, Oradea, Timișoara și Sibiu și a condus o echipă de 25 de specialiști.

Valentin a făcut parte și din echipa  Kaufland pentru 9 ani, fiind implicat în construcția și dezvoltarea rețelei de retail a companiei. Cu o experiență solidă în Negociere și Project Management, Valentin deține o diplomă de licență în Inginerie Economică.

„Experiența profesională pe care am avut-o lucrând alături de Valentin Roșu anterior îmi dă certitudinea că va asigura livrarea cu succes a noilor proiecte logistice pe care le avem în plan pentru dezvoltare”, declară Vladimir Gurdjieff, Director Logistics & Industrial properties Lion’s Head Investment.

În noul său rol, Valentin Roșu va superviza lucrările de construcție ale proiectelor logistice dezvoltate de Park Lane în România. Având competențe dovedite ca manager de proiect, el va coordona lucrările de construcție și, în plus, va oferi o privire de ansamblu și va analiza oportunitatea de noi dezvoltări în Bulgaria și Polonia.

„Aștept cu interes să îmi aduc contribuția prin anii numeroși de experiență în piața industrială și logistică și să fiu parte a amplei echipe Park Lane Developments și Lion’s Head. Sunt bucuros să pot contribui în continuare la creșterea susținută a grupului în România și în regiune”, declară Valentin Roșu, Construction Director Park Lane Developments, România.

AG Capital este un grup de investiții imobiliare comerciale și rezidențiale de primă linie din Europa Centrală și de est, având în administrare active de peste 500 de milioane de euro. Cu experiență în domeniu de 30 de ani, compania a dezvoltat parteneriate puternice cu investitori instituționali, fonduri de capital privat și companii de investiții imobiliare. Portofoliul cuprinde șase companii independente, fiecare cu propria identitate și domeniu de expertiză, grupul fiind responsabil pentru construirea și vânzarea a peste 280.000 mp de spații rezidențiale și de birouri. Acestor suprafețe li se vor adăuga alți peste 300.000 mp, planificați pentru dezvoltare până în 2025.

Park Lane Developments, o subsidiară a AG Capital, este o companie lider în dezvoltare imobiliară, care se concentrează pe dezvoltarea de proprietăți excepționale în locații de top. Cu un angajament puternic față de calitate, inovație și durabilitate, Park Lane Developments livrează proiecte care redefinesc peisajul imobiliar. Portofoliul companiei cuprinde dezvoltări rezidențiale, comerciale și mixed-use care creează și dezvoltă comunități și oferă o valoare ridicată investitorilor.

Lion’s Head este proprietar și administrator de active imobiliare comerciale de calitate și generatoare de venituri durabile în Europa Centrală și de Est, portofoliul actual incluzând proprietăți amplasate în Bulgaria și România. Compania se concentrează pe birouri clasa A cu chiriași internaționali blue-chip, fiind susținută de AG Capital și Old Mutual Property.

 În România, Lion’s Head este proprietarul și administratorul Oregon Park, un complex de birouri clasa A, compus din trei clădiri cu 7 etaje, care oferă peste 70.000 mp de spațiu de birouri. 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
O suită de conferințe avându-l în centru pe scriitorul I. L. Caragiale se derulează în mai multe localități din mediul rural, cu sprijin financiar european.

Cu Caragiale prin sate. Proiect la Cluj, Vâlcea și Buzău

Articolul următor
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare pe Piața Principală a AROBS Transilvania Software.

AROBS va atrage investitori instituționali printr-o majorare de capital

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share