Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara în top 5 destinații de city-break

Englezii de la cotidianul The Independent recomandă orașul de pe Bega pentru clădirile sale istorice, dar și pentru festivalurile de jazz și muzică clasică.

În topul realizat de britanici, locul întâi este ocupat de Anvers – Belgia, denumit casa internațională a diamantelor, a berii și ciocolatei, renumit și pentru casele sale de modă.

Locul doi este ocupat de Zaragoza – Spania, renumită pentru arhitectura sa în stil renascentist și islamic, dar și pentru deliciile sale culinare.

Kotor din Muntenegru se clasează pe locul trei. Orașul este renumit prin străzile sale pietruite întortocheate, prin clădirile în stil venețian, dar și prin priveliștea minunată a Golfului Kotor.

Pe locul patru se situează Rotterdam – Olanda, renumit pentru lalelele sale și morile de vânt istorice. Orașul mai este recomandat pentru concertele sale pe acoperiș, dar și pentru muzeele sale de artă.

 

Timișoara – locul cinci

Pe locul cinci al topului se clasează Timișoara, fostă Capitală Culturală Europeană în 2023. Timișoara este recomandată pentru evenimentele sale culturale, dar și pentru multitudinea de clădiri în stil secesionist și baroc care mărginesc piețele sale istorice.

„Există toate șansele să nu fi auzit de Timișoara, al treilea oraș istoric al României din vestul țării. Dar ar trebui: în 2023 a fost încoronată una dintre cele trei Capitale Europene ale Culturii. Titlul a făcut ca orașul să desfășoare un program încărcat de evenimente culturale sub bannerul «Shine your light! Luminează-ți orașul!». Expoziții de artă, târguri de carte și de epocă, instalații și spectacole de muzică clasică au fost toate pe agenda culturală (multe dintre acestea s-au desfășurat până la începutul anului 2024, cu finanțare în prezent în vigoare pentru extinderea altor părți ale programului cultural)”, scriu jurnaliștii de la The Independent.

Articolul din The Independent aici: https://www.independent.co.uk/travel/europe/culture-city-breaks-europe-antwerp-kotor-spain-b2506112.html

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Lucrările pentru amenajarea noii unități de producție de la Aiud sunt în plină desfășurare, iar echipele noastre dedicate muncesc pentru a aduce acest proiect la viață”, a transmis Deltamed.

Au pornit lucrările la noua unitate de producție Deltamed

Articolul următor
Corteva Agriscience este o companie internațională de cercetare și dezvoltare în agricultură.

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share