Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cu Caragiale prin sate. Proiect la Cluj, Vâlcea și Buzău

O suită de conferințe avându-l în centru pe scriitorul I. L. Caragiale se derulează în mai multe localități din mediul rural, cu sprijin financiar european.
Evenimentul de la Căpușu Mare a avut ca locație complexul E Vita Stud | Foto: GAL-NP

O suită de conferințe avându-l în centru pe scriitorul I. L. Caragiale se derulează în mai multe localități din mediul rural.

“Până în prezent au avut loc două conferințe dintre cele cinci previzionate pentru evocarea personalității lui I. L. Caragiale. Prima a fost în 9 august, în satul Potoceni, comuna Mărăcineni, județul Buzău.

A doua a avut loc în 26 august, în satul Căpușu Mare, din județul Cluj, în teritoriul Grupului de Acțiune Locală Napoca Porolissum. A treia va avea loc în 8 septembrie, în orașul Băbeni, județul Vâlcea”, a anunțat inițiatorul proiectului “Alege România!”, asociația clujeană GAL Napoca Porolissum (GAL-NP), în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului.

Temele prezentate s-au referit la creșterea gradului de conștientizare față de personalitatea lui I. L. Caragiale, importanța personalității acestuia în cultura românească și a operei sale pentru literatura română. Discuțiile au vizat modul în care putem crește gradul de conștientizare în rândul tinerilor și al publicului larg despre moștenirea culturală a lui I. L. Caragiale.

Totodată, participanții au venit cu idei pentru noi proiecte și inițiative care să atragă interesul comunităților rurale față de viața și opera marelui scriitor. Nu în ultimul rând, organizatorii le-au solicitat un feedback de evaluare a conferinței.

Scenete în mai multe județe

Proiectul își propune să aducă în prim plan cultura, în special în mediul rural. Inițiativa GAL-NP vizează activități menite să promoveze personalitatea scriitorului și publicistului, dar și cultura, cu precădere în spațiul rural din România. Proiectul aduce plusvaloare pentru comunitățile rurale și periurbane din țară.

Problema abordată face referire la diferitele carențe, în special în ceea ce privește accesul la cultură și evenimente culturale. GAL-NP își propune să faciliteze accesul la cultură prin evocarea personalității lui I. L. Caragiale pentru persoanele din mediul rural și urban, făcând acest domeniu ca unul atractiv, prin diverse tipuri de acțiuni pe care le implementează pe parcursul acestui proiect.

Asociația organizează mai multe evenimente de tip scenete educative, pentru evocarea personalității lui Caragiale, care au rolul de a sublinia umorul scriitorului.

 

Proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mobilitatea elevilor din Sibiu a fost analizată: jumătate din ei merg la şcoală cu maşina

Articolul următor

Valentin Roșu, noul construction director al Lion’s Head Investments - AG Capital

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share