Se deschide platforma pentru deșeuri voluminoase din Aleșd

Sâmbătă, 4 noiembrie, se deschide la Aleșd primul Centru cu Aport Voluntar (CAV) pentru colectarea separată a deșeurilor voluminoase.

Construit de Consiliul Județean Bihor, în cadrul CAV-ului vor putea depozita gratuit deșeuri locuitorii din orașul Aleșd și comunele Aștileu, Lugașu de Jos și Țețchea. Accesul în centrul de colectare va fi permis după identificarea prin cartea de identitate. Centrul este administrat de Primăria Aleșd, prin Salubri SA.

Programul de funcționare în perioada noiembrie – februarie va fi în fiecare sâmbătă, între orele 10:00 și 18:00. Cetățenii vor putea depozita deșeuri precum anvelope, mobilă, plastic, hârtie, carton, textile, sticlă, metal, deșeuri din construcții, deșeuri de grădină, deșeuri electrice și electronice, ulei vegetal uzat, bidoane insecticide, cutii de la vopsele, neoane și baterii de dimensiuni mici.

 

32 de Centre de colectare în Bihor

Platforma de la Aleșd face parte din rețeaua de 32 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar care vor funcționa în județul Bihor, un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group, în parteneriat cu primăriile.

Urmează deschiderea centrelor din Marghita, Salonta și Beiuș, care au fost finalizate. Sunt în lucru 12* platforme și urmează desemnarea constructorului pentru alte 16**.

Aceste centre, finanțate cu fonduri europene, fac parte din „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor” (S.M.I.D.) din județul Bihor și vor deservi atât unitatea administrativ–teritorială unde sunt amplasate, cât și pe cele din vecinătate.

 

*Platforme în lucru: Sântandrei, Sânnicolau Român, Vadu Crișului, Beznea, Tileagd, Ceica, Tinca, Săcueni, Valea lui Mihai, Popești, Oșorhei, Sânmartin;

**Platforme în licitație: Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei, Vașcău.

 

 

Exit mobile version