Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se deschide platforma pentru deșeuri voluminoase din Aleșd

Sâmbătă, 4 noiembrie, se deschide la Aleșd primul Centru cu Aport Voluntar (CAV) pentru colectarea separată a deșeurilor voluminoase.

Construit de Consiliul Județean Bihor, în cadrul CAV-ului vor putea depozita gratuit deșeuri locuitorii din orașul Aleșd și comunele Aștileu, Lugașu de Jos și Țețchea. Accesul în centrul de colectare va fi permis după identificarea prin cartea de identitate. Centrul este administrat de Primăria Aleșd, prin Salubri SA.

Programul de funcționare în perioada noiembrie – februarie va fi în fiecare sâmbătă, între orele 10:00 și 18:00. Cetățenii vor putea depozita deșeuri precum anvelope, mobilă, plastic, hârtie, carton, textile, sticlă, metal, deșeuri din construcții, deșeuri de grădină, deșeuri electrice și electronice, ulei vegetal uzat, bidoane insecticide, cutii de la vopsele, neoane și baterii de dimensiuni mici.

 

32 de Centre de colectare în Bihor

Platforma de la Aleșd face parte din rețeaua de 32 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar care vor funcționa în județul Bihor, un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group, în parteneriat cu primăriile.

Urmează deschiderea centrelor din Marghita, Salonta și Beiuș, care au fost finalizate. Sunt în lucru 12* platforme și urmează desemnarea constructorului pentru alte 16**.

Aceste centre, finanțate cu fonduri europene, fac parte din „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor” (S.M.I.D.) din județul Bihor și vor deservi atât unitatea administrativ–teritorială unde sunt amplasate, cât și pe cele din vecinătate.

 

*Platforme în lucru: Sântandrei, Sânnicolau Român, Vadu Crișului, Beznea, Tileagd, Ceica, Tinca, Săcueni, Valea lui Mihai, Popești, Oșorhei, Sânmartin;

**Platforme în licitație: Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei, Vașcău.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Deputatul Viorel Băltărețu a tras un semnal de alarmă referitor la pasajul de la Tăietura Turcului.

Proiectul Tăietura Turcului, o “bâlbăială administrativă”

Articolul următor
În cadrul Galei Fondului de Inovare și Experiment (FIX) Cluj, au fost anunțați premianții ediției 2023.

Patru startup-uri au primit finanțarea maximă prin Fondul de Inovare și Experiment

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share