SĂNĂTATE. Trei spitale din județul Cluj au fost reacreditate

Noua certificare pentru SCPLD Leon Daniello este rezultatul muncii, dedicării echipei medicale și numeroaselor investiții pe care le-am făcut,

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello (SCPLD), aflat în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj, a obținut din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate o nouă acreditare.

„Noua certificare pentru SCPLD este rezultatul muncii, dedicării echipei medicale și numeroaselor investiții pe care le-am făcut, atât din bugetul CJ, cât și din fonduri europene, pentru acest bastion al luptei împotriva tuberculozei și altor afecțiuni pulmonare grave”, a spus Alin Tișe, șeful CJ.

Membrii comisiei au analizat 2.976 de indicatori prin intermediul cărora au măsurat gradul de asigurare și îmbunătățire continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului. În urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, SCPLD a obținut un punctaj ridicat, de 77,73%, unitatea fiind încadrată în categoria a II-a de acreditare, la fel ca la precedenta certificare.

Reacreditarea unității spitalicești este rezultatul unui proces complex de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcţionale şi a serviciilor acesteia, iar certificatul de acreditare are o valabilitate de cinci ani. Având în structură 230 de paturi, SCPLD este o instituție sanitară de monospecialitate și cu specialitate complementară de chirurgie toracică.

Unitatea asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă și de recuperare a pacienților cu afecțiuni respiratorii tuberculoase – TBC și nontuberculoase din județul Cluj și din cele limitrofe.

Reacreditarea SCPLD survine recertificării altor două unități spitalicești subordonate CJ Cluj: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, acreditat cu cel mai mare punctaj din țară, și Spitalul de Recuperare, reîncadrat într-o categorie superioară și trecut din categoria a IV-a direct în cea de a II-a.

Exit mobile version