Grupul BT a ieșit pe profit cu 440 de milioane de euro

Banca Transilvania (BT ) Cluj a avut în primele nouă luni ale anului ritmuri de creștere a bazei de clienți și operațiunilor semnificativ peste media sectorului, conform raportului său financiar.

Omer Tetik consideră că România își poate păstra evoluția economică peste media regiunii | Foto: BT

Societatea bancară din Cluj-Napoca a contabilizat un profit net de 1,8 miliarde de lei, cel la nivelul grupului financiar fiind de 2,2 miliarde.

Banca Transilvania (BT ) Cluj a avut în primele nouă luni ale anului ritmuri de creștere a bazei de clienți și operațiunilor semnificativ peste media sectorului, conform raportului său financiar. “Datorită dimensiunii business-ului și volumului de operațiuni, BT este principalul procesator de plăți, operațiuni și tranzacții cu numerar, cu costuri reduse pentru clienți.

Perioada iulie – septembrie a fost cel mai bun trimestru din acest an privind finanțările pentru locuințe: nivelul aprobărilor arată creștere de 22% în primele nouă luni ale anului 2023 față de aceeași perioadă a anului 2022. Valoarea creditelor acordate persoanelor fizice și companiilor a crescut cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Soldul creditelor nete și creanţelor din leasing a ajuns la 72,6 miliarde lei, însemnând o creștere de 70% față de acum trei ani. Creșterea activității băncii se reflectă în evoluția numărului total al operațiunilor procesate, 1,35 miliarde de operațiuni în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 27,4% față de 2022. Aceasta însemnă dublarea mediei lunare de operațiuni în decurs de trei ani”, a enumerat conducerea BT.

Omer Tetik: “Rămânem prudenți”

“Au fost nouă luni bune pentru BT, în care am crescut și mai mult volumul operațiunilor procesate, iar astfel ne-am consolidat leadershipul în piață. Dimensiunea și economiile de scară ne permit să fim o bancă universală, cu o abordare incluzivă și care oferă toată linia de produse și servicii – online și cu numerar – la prețuri reduse pentru clienți.

Lucrăm pentru peste 4 milioane de clienți, de la persoane fizice, la IMM-uri și până la corporații. Rămânem prudenți, având în vedere volatilitatea și incertitudinea din piață, însă suntem optimiști că România își poate păstra evoluția peste media regiunii“, a spus Omer Tetik, director general al BT.

Rezultatele financiare în primele trei trimestre:

Creditare, tranzacții și incluziune financiară:

Alte informații financiare:

Sursa: raport BT

Dividende în numerar pentru 40.000 de acționari

Ca urmare a aprobării Adunării Generale a Acționarilor din septembrie, BT a distribuit la începutul acestei luni dividende în numerar de 902 milioane de lei, din rezervele de profit ale anilor 2022 și 2021. Informaţiile financiare la datele de 30 septembrie 2023 și 30 septembrie 2022 sunt neauditate și nerevizuite, iar cele aferente 31 decembrie 2022 sunt auditate.

Exit mobile version