Spitalul de Oncologie Arad a fost inaugurat

Miercuri, 29 noiembrie 2023, a fost inaugurat Spitalul de Oncologie Arad.

Panglica inaugural a fost tăiată de vicepremierul României, Cătălin Predoiu și de către președintele CJ Arad, Iustin Cionca.

„Sunt peste 14.000 de arădeni bolnavi de cancer și ne preocupă să le asigurăm condiții mai bune, să îi facem să simtă că sunt importanți pentru comunitate și că în lupta lor nu sunt singuri. Am inaugurat astăzi noul Spital de Oncologie din Arad, construit de Consiliul Județean! Valoarea lucrării este de 10,7 milioane lei, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și cofinanțarea Consiliului Județean. Am salvat un palat istoric al Aradului și am creat un spațiu frumos pentru tratatarea afecțiunilor oncologice”, a declarat Iustin Cionca.

Noul Spital de Oncologie a fost construit cu o finanţare de 13 milioane de lei, accesată prin PNDL, diferenţa de trei milioane de lei fiind asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Arad. Spitalul are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi.

Exit mobile version