Fabrica bistrițeană TeraPlast, angrenată în proiectul Infotech

Am avut plăcerea să găzduim la TeraPlast o vizită educativă pentru studenți datorită inițiativei InfoTech - proiect marca Organizației Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT - UTCN).

Studenții au vizitat noile linii de producție în domeniul extrudării | Foto: TeraPlast

Specialiștii din combinat au prezentat noile țevi de canalizare produse din materiale reciclate

“Am avut plăcerea să găzduim la TeraPlast o vizită educativă pentru studenți datorită inițiativei InfoTech – proiect marca Organizației Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În cadrul vizitei, studenții au avut oportunitatea de a se familiariza cu universul nostru tehnologic, descoperind provocările și inovațiile pe care le aducem în industriile în care suntem prezenți.

Am împărtășit informații esențiale despre importanța reciclării maselor plastice și angajamentul nostru ferm în folosirea materialelor reciclate pentru a fabrica produse noi, cum sunt țevile de canalizare Gri(N), fără a compromite calitatea.

Le-am prezentat noile noastre linii de producție în domeniul extrudării: linia de țevi PE de mari dimensiuni, linia de țevi NEOPE-XA și linia de tubete Teraduct. Aceste tehnologii competitive global folosesc cele mai moderne echipamente din industrie. În turul fabricii, studenții au avut ocazia să vadă liniile noastre de producție în acțiune și să înțeleagă mai bine procesele tehnologice”, spun reprezentanții TeraPlast.

Recent, cel mai mare producător român de materiale de construcții a organizat și o zi specială dedicată investitorilor. Cifra de afaceri după primele trei trimestre ale anului este la TeraPlast cu 8% sub cea din același interval din 2022, însă conducerea grupului anticipează o schimbare în T4. Pentru 2023, grupul estimează o cifră de afaceri de 673 de milioane de lei, “motorul” fiind segmentul instalații și reciclare.

Grupul este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de Sud-Est. Acesta este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Din 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori București.

Exit mobile version