Rombat a finalizat “fotovoltaicul” de la Copșa Mică

Ne bucurăm să încheiem anul cu deschiderea parcului fotovoltaic la facilitatea noastră de reciclare baterii uzate REBAT de la Copșa Mică.

Investiția înglobează 920 KW putere instalată, 8 invertoare și 1.746 panouri fotovoltaice | Foto: Rombat

Primul proiect terminat cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este sprijinit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

“Ne păstrăm promisiunile din strategia de sustenabilitate și continuăm să punem accentul pe inițiative durabile care pun România în mișcare. Ne bucurăm să încheiem anul cu deschiderea parcului fotovoltaic la facilitatea noastră de reciclare baterii uzate REBAT de la Copșa Mică.

Această reușită se datorează parteneriatului de succes dintre Rombat și Datacor. Cu 920 KW de putere instalată, opt invertoare de 115 KW și 1.746 panouri fotovoltaice, avem capacitatea de a ne susține activitatea într-un mod prietenos cu mediul înconjurător, reducând totodată amprenta de carbon.

Acesta este primul proiect finalizat în România cu finanțare prin PNRR, sprijinit de MIPE. Prin această investiție ducem la următorul nivel conceptul de economie circulară la REBAT și vom recicla exclusiv cu energie verde”, au anunțat reprezentanții Rombat.

Fondată ca Acumulatorul Bistrița, Rombat și-a schimbat denumirea în 1991. A fost deținută de stat până în 1996, iar în urma privatizării, a fost cumpărată de angajați. În 2012 Rombat a fost preluată de Metair International Holdings Cooperatief, parte a grupului Metair Investment Limited.

Compania are un parteneriat strategic cu Dacia Renault, iar în 2017 a devenit furnizor pentru Ford Craiova. În 2021 Rombat a obținut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul maxim de excelență ca furnizor OEM.

Datacor este furnizor regional de soluții integrate în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii. Acesta operează în segmentele office, retail, industrial, energie verde. Datacor este deținută de Bogdan Bilegan (75%) și Cristian Bilegan (25%) și dispune de cinci puncte de lucru: Bistrița – sediul administrativ și logistic, București, Cluj, Iași și Timișoara.

Exit mobile version