Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rombat a finalizat “fotovoltaicul” de la Copșa Mică

Ne bucurăm să încheiem anul cu deschiderea parcului fotovoltaic la facilitatea noastră de reciclare baterii uzate REBAT de la Copșa Mică.
Investiția înglobează 920 KW putere instalată, 8 invertoare și 1.746 panouri fotovoltaice | Foto: Rombat

Primul proiect terminat cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este sprijinit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

“Ne păstrăm promisiunile din strategia de sustenabilitate și continuăm să punem accentul pe inițiative durabile care pun România în mișcare. Ne bucurăm să încheiem anul cu deschiderea parcului fotovoltaic la facilitatea noastră de reciclare baterii uzate REBAT de la Copșa Mică.

Această reușită se datorează parteneriatului de succes dintre Rombat și Datacor. Cu 920 KW de putere instalată, opt invertoare de 115 KW și 1.746 panouri fotovoltaice, avem capacitatea de a ne susține activitatea într-un mod prietenos cu mediul înconjurător, reducând totodată amprenta de carbon.

Acesta este primul proiect finalizat în România cu finanțare prin PNRR, sprijinit de MIPE. Prin această investiție ducem la următorul nivel conceptul de economie circulară la REBAT și vom recicla exclusiv cu energie verde”, au anunțat reprezentanții Rombat.

Fondată ca Acumulatorul Bistrița, Rombat și-a schimbat denumirea în 1991. A fost deținută de stat până în 1996, iar în urma privatizării, a fost cumpărată de angajați. În 2012 Rombat a fost preluată de Metair International Holdings Cooperatief, parte a grupului Metair Investment Limited.

Compania are un parteneriat strategic cu Dacia Renault, iar în 2017 a devenit furnizor pentru Ford Craiova. În 2021 Rombat a obținut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul maxim de excelență ca furnizor OEM.

Datacor este furnizor regional de soluții integrate în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii. Acesta operează în segmentele office, retail, industrial, energie verde. Datacor este deținută de Bogdan Bilegan (75%) și Cristian Bilegan (25%) și dispune de cinci puncte de lucru: Bistrița – sediul administrativ și logistic, București, Cluj, Iași și Timișoara.

Ne bucurăm să încheiem anul cu deschiderea parcului fotovoltaic la facilitatea noastră de reciclare baterii uzate REBAT de la Copșa Mică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Legendarul cântăreț de operă Placido Domingo, unul dintre cei mai mari tenori din istoria omenirii, va susține, în februarie 2024, două concerte extraordinare în România.

Placido Domingo, în concert la Cluj

Articolul următor
Societatea Transport Urban Public (TUP) a marcat patru ani de activitate, în decembrie intrând în circulație primele 20 de autobuze electrice, cu  transformarea Turzii într-un exemplu de transport urban durabil și eficient.

Turda cumpără 28 de autobuze electrice pentru transportul "extern"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share