Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Placido Domingo, în concert la Cluj

Legendarul cântăreț de operă Placido Domingo, unul dintre cei mai mari tenori din istoria omenirii, va susține, în februarie 2024, două concerte extraordinare în România.
Bietele la show-urile din România ale faimosului tenor costă până la 124 de euro | Foto: Placido Domingo

Concertul din 23 februarie, de la Sala Polivalentă, a fost anunțat pe portalul IaBilet.ro.

Legendarul cântăreț de operă Placido Domingo, unul dintre cei mai mari tenori din istoria omenirii, va susține, în februarie 2024, două concerte extraordinare în România. El va fi acompaniat de Valahia Symphony Orchestra, condusă de Jordi Bernacer, dar și de soprana Adela Zaharia.

Inițial, pe IaBilet.ro, concertul de la Cluj apărea ca “sold-out” (cu casa închisă, n. red.), însă după câteva zile platforma a afișat ca fiind disponibile pentru spectacolul de la BTarena tichete cu prețuri cuprinse între 513 și 199 lei la categoriile 1-4, respectiv de 618 lei la VIP. Pentru cel de la București erau disponibile și bilete de categoria 5, la 94 de lei.

“Excepționalul muzician spaniol, cu o prodigioasă carieră artistică neîntreruptă care depășește o jumătate de secol, va urca pe scenele din România în 23 februarie, la BTarena – Cluj, și pe 26 februarie, la Sala Palatului – București. Cântăreț și dirijor, tenor și bariton, Placido Domingo e unul dintre cei mai apreciați artiști de operă ai omenirii.

Repertoriul său include peste 150 de roluri, performanță pe care nu a mai atins-o nimeni, și este considerat de critici „Om al Renașterii”, pentru o carieră strălucitoare și pentru remarcabile contribuții umanitare, răsplătite cu premii de prestigiu și o prețuire globală”, potrivit organizatorilor.

“De-a lungul unei cariere unice, Domingo a primit 12 Premii Grammy, iar contribuția sa la dialogul dintre bel canto și muzica pop este inestimabilă. Din 1990, a fost un promotor de vârf al operei în întreaga lume, cântând alături de Jose Carreras și de Luciano Pavarotti pentru mai bine de un deceniu în fața unor mulțimi uriașe, atrăgând noi spectatori ai acestui gen muzical.

A fondat și conduce competiția muzicală Operalia, care descoperă și lansează tinerii cântăreți. Protagonist pe toate marile scene ale lumii, Domingo se bucură de o uriașă apreciere internațională. Prestația din rolul Cavaradossi din „Tosca” de Puccini a fost urmărită de 1 miliard de oameni, în transmisiune directă de la Roma.

În 2021, și-a petrecut a 80-a aniversare pe scenă, cântând „Nabucco” la Vienna Staatsoper, live la postul ORF. În același an, la nenumăratele titluri dobândite, de la Medalia Prezidențială pentru Libertate la Comandor al Legiunii de Onoare, s-a adăugat distincția de Ambasador al Culturii Spaniole în Lume, fiind premiat de Asociația Spaniolă a Corespondenților Presei Străine pentru imensa traiectorie profesională”.

Total
0
Shares
2 comments
  1. Biletele urmează să fie puse în vânzare în curând. Deci nu este sold-out, oameni buni, link-ul de bilete nu a fost încă activat.

  2. Bună ziua! La momentul comunicării concertului de către IaBilet.ro, pe pagina dedicată evenimentului de la Cluj apărea, în 26 decembrie, anunțul “Sold Out”. În 28 decembrie era inserat inițial alt anunț, cu scuze de probleme tehnice, abia după-amiază fiind activate biletele. Între timp a fost modificat și afișul, apărând ca invitată și soprana Adela Zaharia. Deci greșeala a aparținut comerciantului unic. Din punct de vedere redacțional, noi am operat corecturile de rigoare. Vă mulțumim pentru interesul acordat publicației noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Hotelul de cinci stele Radisson Blu, dezvoltat de compania Winners Park Invest (WPI), va termina anul cu afaceri de 7,4 milioane de euro, în linie cu ce a bugetat, şi a demarat construcţia fundaţiei pentru un nou corp

Noua aripă a Radisson Blu Cluj se deschide în 2025

Articolul următor
Ne bucurăm să încheiem anul cu deschiderea parcului fotovoltaic la facilitatea noastră de reciclare baterii uzate REBAT de la Copșa Mică.

Rombat a finalizat “fotovoltaicul” de la Copșa Mică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share